Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 1°C | 10°C Még több cikk.

Regionális kórustalálkozót tartottak Mosonmagyaróváron - fotók

Regionális kórustalálkozót tartottak Mosonmagyaróváron - fotók
Mosonmagyaróváron, a Fehér Ló Közösségi Házban találkoztak azok a kórusok, melyek vállalni tudták a helyi Lajtha László Vegyeskar szíves invitálását.
A Kodály Zoltán tiszteletére rendezett regionális eseményen fellépett a házigazdák - karvezető Wenczlerné Csiki Ilona - mellett a Gyarmati Vegyeskar, vezetőjük Kaszalik Zita, a keszthelyi Kiss Szent Teréz Kórus Pálné Szelencsik Klára vezetésével, a celldömölki Liszt Ferenc vegyeskar Süle Ferenc vezényletével, valamint a Városi Vegyeskar Körmendről, Sabáli Lászlóné karvezetővel. A megjelenteket Kató István a helyi kórus elnöke köszöntötte, majd Staár Katalin, az önkormányzat Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnöke nyitotta meg a rendezvényt.

A műsort Csáky Krisztina vezette, mutatta be a kórusokat, ismertette az előadandó kórusműveket. A dalosok széles repertoárból válogatták össze az elhangzó műveket. Kodály Zoltán: A szép énekszó múzsájához című műve mellett elhangzott egy skót népdal feldolgozás is. Liszt Ferenc és Bárdos Lajos művet is hallgathatott a nagyszámú közönség a népdalok, egyházi művek mellett, nem egyszer hosszantartó tapssal jutalmazva az előadókat. A műsor zárásaként a kórusok együtt énekeltek, a hallgatóság nagy örömére. Az oklevelek, ajándékok átadása után a fehér asztaloknál folytatódtak az ismerkedések, régi ismerősök eszmecseréje, újabb találkozók szervezése.

 
Fotók: Talpas Balázs

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kamionokat ellenőrzik Hegyeshalomnál, 4 kilométeres a dugó az M1-esen

Már 3-4 km-es a külső sávon várakozó kamionsor az M1-es autópályán. Tovább olvasom