Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Polgármester kísérte a maratonfutót

Rajka - Gerincműtétje után ismét Rajkától Győrig futott Bazsó Ágoston: ezúttal a szigetközi úton 55 kilométert tett meg, s bátyja, a polgármester kísérte. Maratoni futóversenyekre jár, futóklubot hozna létre, s Schengen után hármas határmenti versenyeket szervezne.
Bazsó Ágoston tizenegy évvel ezelőtt súlyos operáción esett át: porckorongműtétje után még a járás is nehezére esett, ám hihetetlen akaraterővel felépülése után futni kezdett. Eleinte a túlsúlyától szeretett volna megszabadulni, később egyre nagyobb távokat vállalt. Tavaly, negyvenedik születésnapján Rajkától – Mosonmagyaróváron és Öttevényen keresztül – Győrig futott. Azóta is folyamatosan járja a versenyeket, maratoni távokra is benevez.

Célba érés: Idén a szigetközi úton 55 kilométert teljesítve népszerűsítette a futást Bazsó Ágoston.

Nemrégiben születésnapján újra a megyeszékhelyet célozta meg, ám ezúttal „kerülő úton": Szigetköz felé összesen 55 kilométert futott. Halászitól kerékpárúton haladhatott, ami növelte biztonságérzetét. Persze kísérője is akadt: bátyja, Rajka polgármestere, Bazsó Lajos „felügyelte", míg a célban barátja, Kiss Tibor várta. Közel hat óráig tartott a szülinapi futás, s az órája szerint 7000 kalóriát fogyasztott ezalatt Ágoston. Idén egyébként már teljesítette a Kékes csúcsfutást, egy fővárosi fél- és egy teljes maratont. Azonban újabb tervei vannak: „Néhány amatőr futótársammal karöltve egy futóklubot hoznánk létre Rajkán, mely versenyeket is rendezne. Elképzeléseink szerint egy ilyen megmérettetés a hármas határ közelsége révén nemzetközi lehetne: a versenykör Szlovákia, Magyarország és Ausztria területét is érintené. A schengeni változások tükrében pedig nyilvánvalóan jóval egyszerűbbé is válik a határátlépés. Egy ilyen rendezvény kapcsán pedig – a futás népszerűsítésének köszönhetően – talán többen szánnák rá magukat a rendszeres testmozgásra is" – mondta Bazsó Ágoston.

Olvasóink írták

 • 4. BÁ 2007. december 16. 21:59
  „Köszönöm Melus!
  Ha van kedved és lehetőséged, csatlakozz hozzánk, várunk szeretettel!

  Üdv!”
 • 3. Melus 2007. december 15. 22:49
  „Gratulalok ehhez a kitartäshoz!Kivänok jo egeszseget,hogy meg
  sokäig üzhesd a hobbidat.Remelem sokan lesznek akik csatlakoznak hozzäd!Hajräääää...”
 • 2. BÁ 2007. december 14. 17:20
  „Kedves Oszkár!

  Köszönöm a gratulációt! Szívesen látunk majd magunk között.
  Címem: bazsoguszti@freemail.hu.

  Üdvözlettel: Bazsó Ágoston.”
 • 1. Wolf Oszkár 2007. december 12. 10:15
  „Gratulálok Bazsó Ágostonnak!
  A futóklub ötlete nagyon jó, ha sikerül létrehozni én is részt vennék benne. Bár a kicsit távolabbi Pápán lakom, de Szigetköz szülöttjeként ezer szállal kötődöm a vidékhez. Szeretném tudni Bazsó Ágoston email címét.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feloldanák az edzők és a testnevelők ellentétét

Mosonmagyaróvár - Az önkormányzat sportbizottsága 10–20 százalékkal növelné jövőre a… Tovább olvasom