Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 7°C Még több cikk.

Pluszpénz mentőknek, kórháznak

Mosonmagyaróvár - Újabb tizennyolcmillió forint jut a mentőállomás építésére a tárca keretéből, s közel 36 milliót kap a Karolina Kórház az egészségbiztosítási alaptól. A halászati ellenőrök alkalmazására nem jutott forrás, a máriakálnoki kerékpárútra most a miniszteri keretből kérnek.
„A mosonmagyaróvári mentőállomás rekonstrukciójára a város és az Országos Mentőszolgálat 45–45 millió forintot biztosított, ám 18 millió még így is hiányzott. Közbenjárásomnak köszönhetően ezt az egészségügyi tárca saját forrásából biztosítja" – közölte a Kisalfölddel Tóth Tiborné dr. országgyűlési képviselő. Hozzátette: a napokban kormánydöntés született az egészségbiztosítási alap maradványának, mintegy 16,3 milliárd forintnak a felosztásáról. A teljesítményarányos finanszírozás szerint ebből a Karolina Kórház 35,8 millió forintot kapott. „Parlamenti módosító javaslathoz csatlakoztam a szociális és gyermekjóléti szolgálat megszervezését nehezítő dátum miatt: már a frakciótámogatást is megszereztük az átszervezési kötelezettség (2009 helyett) 2010-es bevezetésére."

A képviselő a máriakálnoki kerékpárút kapcsán elmondta: két tárcán sem ment át a támogatást kérő indítványa, így miniszteri keretből van esély ennek megszerzésére.

A Kisalföld „Szigetkör" elnevezésű kezdeményezésének fejleménye: a kormorán elszaporodásának ügye egészen az Európai Parlamentig ért.

A madarakkal szembeni „hatékony eljárást" nagy többséggel elfogadták Brüsszelben. A kistérségi halászati ellenőr alkalmazását – melyre 200 milliós keretet indítványoztak – azonban leszavazta a magyar Országgyűlés. A Mosonmagyaróvár környéki kempingesek területtulajdonlási gondjairól többször egyeztettek a polgármesterekkel és a vízügy képviselőivel. „A mostani megoldási javaslat szerint az államkincstártól szerezhetnék meg az önkormányzatok ezeket a kempingterületeket, melyeket megvásárolhatnának vagy hosszú távon bérbe vehetnének az üzemeltetők, ezáltal fejlesztésekbe kezdhetnének" – tájékoztatott Tóth Tiborné dr.

Olvasóink írták

  • 2. lackomacko 2009. február 01. 15:30
    „Én örülök hogy az új mentőállomás megvalósul.Arégi nagyon lepusztult volt.Szerintem a városi ügyeleti szolgálat és a járóbeteg rendelő megoldása kell hogy a következő feladat legyen.Én úgy látom ha a város vezetés és a képviselő jól tud együttmüködni annak a város látja eredményét.Ezt többesetben látom és köszönöm.Példaértékü hogy a pártpolitika váosunkban nem ír mindent felül.”
  • 1. MTT 2008. december 15. 08:42
    „A mentőknek igenis kellene még ennél is több támogatás, mert nincsenek meg a megfelelő tárgyi feltételek néha...Sajnálatos, de mikor életeket mentenek, a bajbajutottaknak nem mondhatják, hogy ez sincs, az sincs, pedig számtalanszor van arra példa, hogycsak a személyzet leleményességével és kifogástalan képzettségével, empátiájával sikerül emberéleteket megmenteni. Jó egészséget nekik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Majd harmadával emelkedik a csatornadíj

Mosonmagyaróvár - A jövő évi víz- és csatornadíjakról döntött csütörtöki ülésén Mosonmagyaróvár… Tovább olvasom