Kisalföld logö

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Pillanatokon múlt a kis Benedek élete Mosonszentmiklóson

Szörnyű tragédia történt hétfőn este: mosonszentmiklósi családi ház udvarán álló medencébe esett bele egy másfél éves kisfiú. Bár a szülők azonnal riasztották a mentőszolgálat munkatársait, a gyermek a kórházba szállítást követően életét vesztette. A mosonszentmiklósiakat, a közvetlen szomszédokat és utcabelieket is mélyen megrendítette a hír.
Mosonszentmiklós egy csendes utcájában áll a sarki ház, ahol a végzetes tragédia történt. Szépen felújított otthon, a kertben kis hintával, udvaron a medencével. Érdeklődésünkre egy idős asszony jön a kapuhoz.

– Egy-két pillanat műve volt... A lányom és a vejem éppen átléptek a szomszédba egy ügyet elintézni. A legkisebb fiukat, a másfél éves Benedeket a gondjaimra bízták a távollétük alatt. A nagyobbak, a negyediket most végzett Rebeka és a hároméves Boldizsár a másik nagymamánál nyaralnak Bőnyön – meséli megtörten a nagymama, aki mozgássérültként nehezen mozog. 
Az udvaron áll a medence, ott történt a tragédia.
Mint mondja, éppen csak a mosdóba lépett be, amikor a tragédia megtörtént. Amikor kijött a házból, már csak azt látta, hogy a kisfiú szülei – akik időközben hazaérkeztek – küzdenek Benedek életéért és hívják a mentőket. 
– Nagyon eleven kisfiú volt Benedek – teszi hozzá a nagyszülő. 

Az édesapa és az édesanya látogatásunkkor nem tartózkodtak otthon. A víz- és gázszerelőként dolgozó édesapát sikerült elérnünk telefonon, de nem kívánt nyilatkozni. 

A haláleset kapcsán a megyei rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen – közölték a Kisalfölddel.  

Tanulság nincs, marad a tragédia és a könnyek. Ausztráliában viszont törvény kötelez mindenkit, aki a portáján műanyag medencét állít fel, hogy azt gyerekbiztos kerítéssel zárja le.
Vízbefúlt gyermekek
Sajnos az elmúlt években nem ez volt az egyetlen ilyen eset, amikor gyermek vízbefúlásáról kellett írnunk. Magyarkeresztúron 2007-ben történt tragédia: a kétéves kislány a nagymama kertjében a babakocsiban aludt, aztán felébredve a kerti tó felé indult – már csak a holttestét találták meg szerettei. 2010-ben egy hároméves fertőrákosi kislány a házuk kertjében álló medencébe fulladt. Csak néhány pillanatra néztek másfelé a felnőttek... 2011-ben pedig egy hétéves márialigeti ikerpár vesztette életét a hegyeshalmi Stettni-tóban. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségházat építenek, felújítják a sportcsarnokot Ásványrárón

A szigetközi települések közül Ásványráró is több pályázatot nyert tavaly. A pénznek köszönhetően új… Tovább olvasom