Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Pénzt ad, vagy lelövöm! - mondta tanárának a 14 éves fiú Mosonmagyaróvár közelében

A Győri Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérletével vádol egy fiút, aki egy Mosonmagyaróvárhoz közeli településen fegyvernek látszó tárggyal fenyegette meg az őt korábban korrepetáló tanárt.
- A vádirati tényállás szerint a fiatalember tavaly ősszel kapucnit húzott a fejére, magához vett egy valódinak látszó műanyag pisztolyt, majd bekopogott az őt korábban korrepetáló idős hölgyhöz. A hölgy éppen egy másik diákot tanított.
 
Az ajtónyitáskor annyit mondott a sértettnek, hogy ˝két lehetősége van, vagy pénzt ad, vagy lelövöm.˝ Eközben előhúzta a kabátzsebéből az élethű műanyag pisztolyt.
 
A 76 éves sértett a felszólítástól megijedt, ezért becsukta és magára zárta házának ajtaját, az elkövető pedig elfutott a helyszínről.
 
A fiatalember terhére rótt bűncselekmény 5 évtől 10 évig terjedő, 16 évesnél fiatalabb elkövető esetén 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyben a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fog ítéletet hozni - olvasható a dr. Takács Péter főügyész által jegyzett sajtóközleményben.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tudásközpont a gátőrházból

37 millió forintból újul meg és kap új funkciókat az évek óta elhagyatott kisbodaki gátőrház. Az… Tovább olvasom