Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Parlamenti egyeztetés a Szigetközről

Szigetköz - Szigetköz–Duna Fejlesztési Kerekasztalt tartanak ma a parlamentben többek közt a környezetvédelmi miniszter és a dunai kormánybiztos részvételével. A Szigetközi Fejlesztési Tanács tagjai egy ehhez kapcsolódó állásfoglalás-tervezetet véleményezhettek.
Politikusok, környezetvédelmi és vízügyi szakemberek, zöldszervezetek, szigetközi térségfejlesztési tanácsi és társulási elnökök vesznek részt a mai egyeztetésen. Az érintettek, térségbeli vezetők a napokban egy állásfoglalás-tervezetet kaptak Tóth Tiborné dr.-tól, a fórum szervezőjétől. Ebben az áll: „Szigetköz problematikáját mind hazai, mind az Európai Unió szintjén a Bős–Nagymaros kérdéstől elkülönítetten kell kezelni." A tervezet szerint „a vízkeretirányelv előírásai szerinti vízgyűjtő-gazdálkodási terv (melynek első változata 2008. december 22-ig elkészül) vegye figyelembe a Szigetközi Természetvédelmi Egyesület által kidolgozott műszaki megoldást a Duna szigetközi szakaszának rehabilitációjára. Az Öreg-Duna és a dunakiliti duzzasztómű hasznosítására minél előbb tegyünk lépéseket – a jelenlegi nemzetközi és jogi lehetőségek között" – olvasható az állásfoglalásban. Lépéseket sürget az árvízvédelmi levezetőképesség növelése, a jelenlegi duzzasztással összeköthető energiatermelés megindítása, a vízi turizmus és kishajós idegenforgalom, ezáltal a térségi és hazai idegenforgalom segítése érdekében. Szakács Imre, a Szigetközi Fejlesztési Tanács elnöke az állásfoglalás véleményezését kérte a tanács tagjaitól. Információink szerint vegyes visszajelzések érkeztek: akadt olyan vélemény is, mely szerint a fórumot a Szigetközben kellett volna megrendezni, s a nyilatkozat új elemeket nem tartalmaz. (A kerekasztalon elhangzottakat holnapi számunkban közöljük.)

Olvasóink írták

 • 2. joco1azigazi 2008. november 02. 11:43
  „Igazság1960 2008.10.29. 17:09 te azt is elolvastad ami a cikkben volt, hát nem igen”
 • 1. Igazság1960 2008. október 29. 17:09
  „Nem bízunk meg már a móvári elvtársnőben,a Tóth Tibornéban!
  Mindenben kiszolgálja gyurcsányt s lendvait.
  Már évek óta ül a húsosfazék mellett,miliókat keres a magyar népet eláruló mszp képviselőjeként.Bólogató jános módjára minden népellenes törvényjavaslatot megszavaz,s eddig a füle botját sem mozdította Szigetköz ügyében.Soha nem jön szigetközbe elmondani hogy miért nem a választók érdekeit képviseli.De nem is hiányzik innen,kit érdekel a fals duma.
  Emlékszem a kisalföldben évekkel ezelőtt a volt munkatársai az óvári iskolából talpig becsületes embernek írták le...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mosoni piacról és a Futuráról is döntenek

Mosonmagyaróvár - Soros ülését tartja az önkormányzat képviselő-testülete csütörtök délután 1 órakor… Tovább olvasom