Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Parkoló kell a munkásbuszoknak Darnózselin

Olvasónk szerint a darnózseli Ady Endre utcában állomásozó munkahelyi járatok buszai leszűkítik a teret, tönkreteszik a burkolatot és zajosak. Megkeresésünkre a polgármester elmondta, parkolót szeretnének kialakítani a cégekkel közösen, ám a jelenlegi időjárás okán ez későbbre marad.
Névtelenséget kérő olvasónk nemrégiben a következő panasszal kereste meg lapunkat: „Mióta egy győri multinacionális cég más buszos társasággal szállítja a munkásait, azóta bosszúságot okoznak az új társaság buszai a faluban. Az Ady Endre utcában »jelölték ki« állandó parkolási helyüket. Ezzel kárt okoznak, akadályozzák a közlekedést, tönkreteszik az amúgy is rossz utcát, felhordják a sarat, éjszakánként és reggelente a házak előtt tolatnak fordulnak. Ezzel zavarják a lakók pihenését" – állítja.

A buszok felhordják a sarat, éjszakánként és reggelente a házak előtt forgolódnak. Ezzel zavarják a lakók pihenését.

„Az amúgy is nagyon rossz minőségű, kátyús utcában eddig sem volt egyszerű közlekedni, mert kerülgetni kell a gödröket. Mostanra ezek a buszok is itt parkolnak, leszűkítik az úttestet. Ezzel a szemközti házak előtti területeket teszik tönkre az autósok, mivel nincs más módjuk kikerülni a kátyúkat. Nem tudom, hogy ezt ki engedélyezte, vagy hogyan gondolták, hogy ott buszparkolót alakítanak ki, de a község lakóinak többsége egyöntetű véleménnyel van erről. Senki nem örülne, ha a háza előtt ilyen állapotok uralkodnának" – áll olvasónk levelében.
 
Olvasónk nehezményezi, hogy a buszok a házak előtt állomásoznak, forgolódnak, tönkretéve a gyepet az Ady Endre utcában.


A Kisalföld a faluban arról kérdezte a helybelieket, kit mennyire zavar a buszok itteni állomásoztatása. Volt, aki egyértelmű hangot adott felháborodásának, ám olyan is akadt, aki megengedőbb volt, úgy fogalmazott, „persze nem ideális, hogy a buszok itt fordulnak meg, de valahol csak meg kell állniuk, fordulniuk. A dolgozók számára biztosan nagy segítség, hogy közvetlen járatokkal tudnak eljutni a munkahelyükre."

Darnózseli polgármestere, Fazekas Zoltán megkeresésünkre azt felelte, az önkormányzat adott engedélyt az 
autóbuszok itteni parkoltatására. Örülnek, hogy a településről közvetlenül is el tudnak jutni a dolgozók Győrladamérra és Győrbe, nem kell a helyközi járatokat igénybe venniük.

– A cégek felajánlották segítségüket, közösen szeretnénk parkolót kialakítani a településről induló buszoknak, hiszen nekik is rossz, hogy a sárban kell állniuk, forgolódniuk. Az időjárási körülmények azonban a parkoló kialakítását jelenleg nem teszik lehetővé – mondta Fazekas Zoltán.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikkasztás a vád a volt igazgató ellen

Sikkasztás a vád a volt igazgató ellen
A Mosonmagyaróvári Járásbíróságon dr. Bécsi Katalin tanácsa tárgyalta dr. K. T. helyi MSZP-s önkormányzati képviselő és társa ügyét. Tovább olvasom