Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Pályázat: kompjáratban bízik a kistérség

Mosonmagyaróvár - Április végén dönt az illetékes bizottság a Dunaremete és Bős közötti kompjárat pályázatáról. A mosonmagyaróvári kistérség jó néhány települése még a tavalyi szúnyoggyérítés önrészét sem fizette be: összesen 1,7 millióval tartoznak a társulásnak.
A mosonmagyaróvári többcélú kistérségi tanács szerdai rendkívüli ülésén Beke Zoltán, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság alezredese a települési vízelvezető rendszerek fontosságára hívta fel a polgármesterek figyelmét. „Ezek fejlesztésére csak három település, Ásványráró, Dunakiliti és Rajka pályázik" – hangzott el. Beke azt kérte a községi elöljáróktól: mentések, viharkárok idején vegyék igénybe a polgári védelem segítségét. Elmondta: az új kormányrendelet szerint a vis maior alapokra az eseményt követően öt munkanapon belül lehet igényt benyújtani. Beke Károly kistérségi koordinátor a Nyugat-dunántúli Operatív Programok közül kiemelte a településfejlesztési pályázatokat. Mint mondta, több gond is akadt a kiírással, mely jóval szűkebbé tette a pályázók körét. Április végén Miskolcon ül össze az a monitoringbizottság, mely a határon átnyúló magyar–szlovák projektekről dönt. Többet is beadtak a kistérségből, melyek közül kiemelkedik a Bős és Dunaremete közötti kompjárat támogatási igénye. „Néhány héten belül kerül sor ennek szakmai értékelésére" – mondta Beke.

Botos Gábor, a kistérségi munkaszervezet vezetője a mulasztásokra hívta fel a tagtelepülések figyelmét. A tavalyi szúnyoggyérítés után ugyanis még jó néhány község nem fizette be a szükséges hozzájárulást. „Összesen 1,7 millió forintról van szó. Hamarosan megint itt a nyár, jönnek a szúnyogok, ám így meggondolandó belevágni az újabb irtásba" – mondta. Kiderült: hasonló a helyzet a kistérségi társulás tagdíjaival is, itt is akadnak elmaradások.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktuális állásajánlatok

A munkaügyi központ csornai kirendeltségének (ügyintézés helye: 9300 Csorna, Soproni u. 95., tel.:… Tovább olvasom