Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Ötven év a gyerekekért

Nagy sürgés-forgás volt a minap a mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központban.
Ötven esztendeje óvodát álmodtak a majoroki városrészbe. A dolgos kezek hat hónap alatt fel is építették az intézményt, ami azóta folyamatosan bővült. Az alapításról ünnepséggel is megemlékeztek a gyerekek és az óvónők.

Nagy sürgés-forgás volt a minap a mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központban. A színfalak mögött gyerekek készülődtek lázasan a fellépésre. Náluk talán csak az óvó nénik izgultak jobban. Valamennyi oviscsoport műsorral mutatkozott be.

Gráflné Rikker Marianna óvodavezető felidézte: fél évszázaddal ezelőtt hat hónap alatt épült fel a majoroki óvoda, s akkoriban csak két csoporttal működött. Aztán kinőtte a helyét 1970-ben, így három évvel később már nagyobb, korszerűbb létesítménybe várták a legkisebbeket. Az egykor 60 gyerekes intézménybe most évente 100–120 lurkó jár. A csoportok jól felszereltek, a szomszédos iskola pedagógusaival kiváló a szakmai együttműködés. A városvezetéstől és a szülőktől is rengeteg segítséget kap az óvoda. Az intézmény elismert Mosonmagyaróváron, a környékre költöző fiatal anyukák és apukák tudják, hogy egy igazi családcentrikus intézményben biztos kezek óvják, védik és nevelik csemetéiket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyorsabban híznak tőle az állatok

A kísérletek alapján a mikroalgával kevert állati takarmányok rendkívül kedvezően hatnak a sertések növekedésére és egészségi állapotára. Az algák mezőgazdasági felhasználásának lehetőségeit a szakemberek a tegnap kezdődött nemzetközi konferencián vitatják meg Mosonmagyaróváron. Tovább olvasom