Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 10°C Még több cikk.

Öt baleseti halál, sok száz ittas vezető

Mosonmagyaróvár - Jelentősen növekedett a személyi sérüléssel járó balesetek száma Mosonmagyaróváron és környékén. Az okozók közt egyre több az ittas vezető.
Drasztikusan megnőtt 2006-ban a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek száma Mosonmagyaróváron és környékén. Idén ez idáig összesen 102 ilyen történt. 2006 hasonló időszakában jóval kevesebb, 68 személyi sérüléses karambol volt a környéken.


Ijesztő tendenciák

2007-ben eddig öt halálos, 38 súlyos és 59 könnyű sérüléses karambol következett be – tudtuk meg Gergó Gábor alezredestől. A közlekedésrendészeti osztály vezetője felhívta a figyelmet arra az ijesztő tendenciára is, miszerint az okozók között jóval több az ittas vezető, mint korábban. Míg tavaly 8 olyan eset volt, amikor a vétkes sofőr ittasan ült a volán mögé, addig idén ez a szám 17. Legutóbb például a hétvégén Halásziban frontális ütközést okozó járművezetőnél „színeződött el" az alkoholszonda. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársai folyamatosan kiemelt figyelmet fordítanak a balesetek visszaszorítására. Az ellenőrzéseken eddig 223 sofőr ellen indítottak szabálysértési eljárást ittasság miatt, valamint 99 olyan vezető volt, akinek a véralkoholszintje már meghaladta a bűncselekmény kategóriát.


Sok a helyszínelhagyó

Nem csupán a személyi sérüléses balesetek száma nőtt drasztikusan, hanem sajnos egyre gyakoribbak a helyszínelhagyásos koccanások is. Csak az elmúlt két hétben több mint egy tucat ilyen ügyben kellett intézkedniük a közlekedésieknek. Az esetek nagy résznél azonban hamar sikerül felderíteni az elkövetőt. Az alezredes szerint egy-egy ilyen koccanásnál az okozónak célszerűbb megállnia és adatait hátrahagynia, hiszen így megúszhatja egy figyelmeztetéssel vagy kisebb bírsággal. Ezzel szemben, ha elhajt a helyszínről, az mindig szabálysértési feljelentést von maga után.


Egy konkrét eset

Segítségnyújtás elmulasztása miatt keresi a rendőrség egy kamion vezetőjét is. Egy ismeretlen forgalmi rendszámú, fehér színű és szürke ponyvájú Mercedes teherautó közlekedett a 86-os főúton Mosonmagyaróvárról Jánossomorja felé szeptember 12-én délelőtt negyed 12 körül, amikor az út szélén álló két nyerges vontató szabálytalan kikerülésébe kezdett. Ennek következtében a kamion bal hátsó ponyvarészével nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő nyerges vontató visszapillantójának. A tükör betörte a vétlen kamion oldalablakát, majd a lepotyogó darabok megrongálták a kamion mögött haladó személyautót is. A baleset során a vétlen kamionos könnyű sérüléseket szenvedett. Az okozó Mercedes teherautó vezetője megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság várja azok jelentkezését, akik bármit tudnak az esettel kapcsolatban. Jelentkezni lehet személyesen a kapitányságon vagy telefonon a 215-433-as számon.

Méhes Ákos

Olvasóink írták

  • 1. Bogyai Zsolt 2007. november 05. 09:57
    „Talán még több rendör és több ellenörzés kellene mert így nem lehet az utakon biztonsággal közlekedni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Habsburg-kripta nyitott kapukkal

Mosonmagyaróvár - Hétvégén a mosonmagyaróvári „Alapítvány a Városért" közhasznú szervezet… Tovább olvasom