Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 8°C Még több cikk.

Őszre elkészül az új üzemcsarnok

Lerakták a Szociális Foglalkoztató új üzemcsarnokának alapkövét. A hatvanmilliós beruházásból megvalósuló épületet szeptemberben adják át.
A Szociális Foglalkoztató jelenlegi tömbje és a mentőállomás között lerakták csütörtökön a foglalkoztató új termelőcsarnokának alapkövét. Az építés 60,5 milliós összköltségéből 46 milliót ötéves kamatmentes hitelként a városháza bocsát az intézmény rendelkezésére, a fennmaradó részt a foglalkoztató önerőből finanszírozza.

– Az 1991-es indulás óta ez a legnagyobb beruházás az intézmény életében – mondta el Földes Tamás, a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató intézmény igazgatója. – Akkor tizenhét fővel kezdtük meg a működést, mára ez a szám száztizenhétre duzzadt, az új csarnok pedig további tizenkét dolgozónak ad majd munkalehetőséget.

A könnyűszerkezetes csarnok megépítésén túl további húsz és fél millió forint lesz szükséges az infrastruktúra megteremtéséhez, ennek egy részére – 16 millió forintra – a foglalkoztató a megyei munkaügyi központ rehabilitációs alapjánál pályázik. Az elbírálás május 31-re várható.
– A csarnokba a hullámkartondoboz-gyártó részleg költözik majd át – tette hozzá Földes Tamás igazgató. – Legkésőbb szeptember 15-ig átadják az üzemcsarnokot, októbertől pedig megindulhat a termelés.
A foglalkoztató erre az évre 60 millió forintos árbevételt irányzott elő. Az új helyszínen megvalósuló fejlesztések révén ezt 10–15 százalékkal teljesíthetik túl.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb határsértő, változó módszerek

Az elmúlt évben szinte nem múlt el úgy nap, hogy ne találtak volna a határőrök legalább egy tucat… Tovább olvasom