Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 0°C Még több cikk.

Összefogással újul meg a templom Mosonszolnokon

Májusban elkezdődhet a mosonszolnoki templom felújítása. A belső festése mellett korszerűsítik az épület villamos rendszerét s a harang tartószerkezetét is.
 
Idén elkezdődnek a Győri Egyházmegyéhez tartozó mosonszolnoki római katolikus templom felújításai.
Bodó Zoltán plébánostól megtudtuk: a műemlékvédelemmel már egyeztettek. Idén május és szeptember között végzik el a festés első szakaszát, melynek során a két oldalsó hajó újul meg. A tervek szerint a második ütemben, jövő nyárra a főhajó festése is befejeződik. 

Török Sándor, a település polgármestere elmondta: a templom teljes villamos hálózatát is korszerűsítik, jelenleg ennek tervezése zajlik. Ezt is egyeztetni kell a műemlékvédelemmel, remélhetőleg május végéig végeznek a kivitelezéssel.
– Az átalakításával egy modernebb, a mai kornak megfelelő megvilágítást is alkalmazhatnak.
Bodó Zoltán plébános hozzátette: az elektromos hálózat kiépítésével a templom padjai is fűthetők lehetnének. Ez – az anyagi források függvényében – a jövőben válhat valóra.

Az idei év másik nagy feladata a harang tartószerkezetének felújítása, amit a fából készült szerkezet természetes rongálódása tesz szükségessé. A plébános kiemelte: a faluval kötött szerződés értelmében az önkormányzat is támogatja a felújítást. Török Sándortól megtudtuk, a költségvetésből mintegy 25 millió forintot különített el a korszerűsítésre a testület. A felújítás a templom támogatására létrehozott alapítvány felajánlásaiból, az egyház és a falu támogatásával közösen valósul meg. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futópályát építenének a Báger körül Mosonmagyaróváron

Futópályát építenének a Báger körül Mosonmagyaróváron
Egy olvasónk azzal kereste meg lapunkat, mikor alakítják ki a beígért futópályát a Báger-tó körül. Tovább olvasom