Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 10°C Még több cikk.

Összefogás a társadalmi igazságosság jegyében

Csorba Dezső elmondta: a három szervezet és támogatóik célja, hogy egy merőben más programot nyújtsanak a városnak.
Csorba Dezső elmondta: a három szervezet és támogatóik célja, hogy egy merőben más programot nyújtsanak a városnak, mint amit az elmúlt tizenhat évben a pártoktól várhattak.
A szövetség a társadalmi igazságosság jegyében állította össze programját. A célok közül az elnök kiemelte Mosonmagyaróvár teljes út-, járda- és vízelvezetés-rekonstrukcióját, egy nagy kapacitású folyami kikötő létesítését a Mosoni-Dunán, amivel a város idegenforgalmát erősítenék, valamint a művelődési ház többfunkciós szórakoztatóközponttá alakítását.
A szövetség szerint a leendő városi sportcsarnok megvalósításába a magánszektort is be kell vonni.

Környezetvédelem, adók

Az elnök beszélt továbbá a levéli úti bezárt szemétlerakó uniós forrásból történő rekultivációjáról és a helyén szélerőművek felépítéséről, amivel a város közvilágítását és intézményeit elláthatnák villamos energiával. A szövetség szerint szükség lenne környezetvédelmi adó bevezetésére, amivel például meg lehetne szüntetni az esténként a sertéstelepről terjedő és az egész várost elárasztó bűzt. Emellett Csorba Dezső szólt a kórház-rekonstrukció folytatásának fontosságáról, az intézményrendszer átalakításáról, a kórház és a háziorvosok támogatásának szükségességéről és a helyi adórendelet felülvizsgálatáról.

A jelöltek névsora

A KDNP–FKGP–MIÉP szövetség polgármesterjelöltje Csorba Dezső. A szövetség önkormányzati képviselőjelöltjei az egyes körzetekben: dr. Boros Dezsőné, Farkas Gusztáv, dr. Pető Péter (Fidesz–MDF–KDNP–FKGP–MIÉP), Mike Károly, Vecsei Imréné, Simon Zsolt, dr. Nyilas Katalin, Varga Miklós, Dubi Katalin, Lampert Ottóné, Kopetti Tamás, Pinkéné May Dóra, Csorba Dezső, Faddi Horváth Pál (Fidesz–MDF–KDNP–FKGP–MIÉP).

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elszámoltatás a bezenyei falugyűlésen

Elvileg a nemrégiben megalakult Bezenye–Paprét Jövőjéért Egyesület első ülésére várták a bezenyeieket péntek este a helyi művelődési házba: később kiderült, másról volt szó. Több mint százan hallgatták, amint a polgármestert „elszámoltatják". Fejére olvasták az élményváros és a kaszinóváros körüli „porhintést", a laktanya „elherdálását". Tovább olvasom