Kisalföld logö

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Nyitva áll a kishatár

Kétéves huzavona után mától végre szabaddá vált a hegyeshalmi régi átkelő a személyautó-forgalom előtt.
Kattintson a képre >>
Amit a Kisalföld szerdai számában már jeleztünk, az mostantól valóság: mintegy kétéves huzavonát követően mától szabaddá válik a hegyeshalmi régi átkelő a személyautó-forgalom előtt. Az erről szóló jegyzéket még kedden délután írta alá a két ország belügyminisztériumának illetékese. Az átkelő személyautóval kizárólag a kishatár menti forgalmat bonyolítja, azaz csak a határ menti térségben élők léphetnek itt át.

A határ menti térséghez tartoznak a K2-től harminc kilométeres távolságban lévő települések. Ezzel veszik elejét az átmenő forgalom túlzott növekedésének.

Cseri József ezredes, a Győri Határőr Igazgatóság megbízott vezetője a Kisalföldnek elmondta: az eddig csak az autópályáról letiltott gépjárművek által használt határátkelőt – az osztrák–magyar megállapodás eredményeképpen – már igénybe vehetik személygépjárművel is, amennyiben az utasok a határ menti térségben bejelentett lakóhellyel rendelkeznek. E térségbe a harminc kilométeren belül található települések értendők.

Az utasoknak a határátlépéshez rendelkezniük kell érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel. Emellett az átlépésre jogosító bejelentett – állandó vagy ideiglenes – lakóhely a lakcímkártyával igazolható, a jogosultságot a hatályos jogszabályok alapján a határőrizeti szervek ellenőrizhetik – tájékoztatott az ezredes.

A határ menti zóna magyar települései

Acsalag, Albertkázmérpuszta, Arak, Ásványráró, Bezenye, Bősárkány, Cakóháza, Csorna, Darnózseli, Doborgazsziget, Dunakiliti, Dunaremete, Dunasziget, Farád, Feketeerdő, Fertőd, Földsziget, Győrsövényház, Halászi, Hanságliget, Hegyeshalom, Hédervár, Jánossomorja, Kapuvár, Károlyháza, Kimle, Kisbodak, Levél, Lébény, Lipót, Maglóca, Máriakálnok, Markotabödöge, Mecsér, Mosonmagyaróvár, Mosonszentmiklós, Mosonszolnok, Novákpuszta, Osli, Öntésmajor, Öttevény, Püski, Rajka, Rábatamási, Rábcakapi, Tárnokréti, Tőzeggyármajor, Újrónafő, Újudvar, Várbalog.

Kapcsolódó anyagok >>

Csendes séta a kishatárért (2006-01-15) >>
Csak turistaként, transzparensek nélkül vonulhatnak (2006-01-13) >>
Határkaland hivatali útvesztőkben (2005-10-05) >>
Határnyitás: elzárták az utat (2004-12-06) >>
Hegyeshalmi kishatár: sétával a nyitásért (2006-01-07) >>
Küzdelem a kishatár megnyitásáért (2005-01-17) >>

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénteken megnyílik a kishatár

A közel kétéves vajúdás és sokak, így a Kisalföld erőfeszítései is, úgy tűnik, végre eredményt hoznak: péntek hajnaltól személyautóval is átjárható a hegyeshalmi régi átkelő. Az erről szóló jegyzéket kedden délután írták alá a két ország belügyminisztériumainak illetékesei. az átkelőt a kishatárforgalom számára nyitják meg, így a harminc kilométeres körzetben élők használhatják majd. Tovább olvasom