Kisalföld logö

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 31°C Még több cikk.

Nem veszik igénybe a támogatást

Mosonmagyaróváron a lakásfenntartási támogatás a saját tulajdonú vagy bérelt ingatlanokra.
Mosonmagyaróváron a lakásfenntartási támogatás az alaprendelet értelmében egyaránt vonatkozik a saját tulajdonú vagy bérelt ingatlanokra. Emellett augusztus elsejétől újabb forrás nyílt meg a magántulajdonú lakást bérlőknek is. A szociális bizottság azonban – igénylők híján – ez idáig senkinek nem segíthetett.

A nem állami vagy önkormányzati tulajdonú bérlakásban élők lakbértámogatásáról szóló új helyi rendelet értelmében a kérelmeket a városháza igazgatási osztályára lehet benyújtani.

Visszafogott bérbeadók

Ennek tartalmaznia kell a lakás nagyságát négyzetméterben is megadó bérleti szerződést, az ott együtt élő személyek számát, jövedelemigazolásait, a bérbeadó adóazonosító adatait, valamint nyilatkozatát, amelyben hozzájárul ahhoz, hogy mindezekről az adóhatóság is tájékoztatást kapjon. Ez utóbbi feltétel miatt igen gyér az érdeklődés.

– A városházán másfél hónap alatt egy kérelmet tudtunk iktatni, s két jelentkezőt tájékoztatni. Pedig várták a mosonmagyaróváriakat, hiszen egyrészt biztosított a forrás, másrészt pedig fel szeretnénk mérni, hogy mekkora keretet tervezzünk be e téren a jövő évi költségvetésbe – tájékoztatott Jakab Zoltán, az igazgatási osztály vezetője

Meleg ételt kapnak

A mosonmagyaróvári önkormányzat egész évben közel száz szociálisan rászoruló gyermeket étkeztet hétvégente és iskolai szünetekben ingyenesen. Mindemellett néhány éve táborszerű foglalkozásokat is szerveznek a lurkóknak nyaranta, reggel 8-tól délután 4-ig. A város megközelítőleg 1 millió forintot fordított július 3-a és augusztus 31-e között a gyerekek meleg étellel való ellátására.

A tanévkezdés előtt

A központi költségvetés szeptembertől decemberig szociális gyermekétkeztetés címén támogatást biztosít a települési önkormányzatoknak. Ez a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő 1–4. osztályosok étkezési térítési díjának szociális alapú mérséklésére használható fel.

Az egy gyermekre fordítható összeg havonta legfeljebb 2380 forint lehet. A három- vagy többgyermekes családban nevelkedő, valamint a tartósan beteg vagy fogyatékkal élő diákok eleve 50 százalékos kedvezménnyel étkezhetnek Mosonmagyaróváron, s a törvény lehetővé teszi e tétel további csökkentését is.

Július-augusztusban a beiskolázással kapcsolatban az önkormányzat összesen közel 6 millió forintot juttatott el rendkívüli gyermekvédelmi támogatás címén mosonmagyaróvári családoknak.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megépülhetnek a silótornyok

Éles vitát váltott ki két terület szabályozási tervének módosítása a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete csütörtöki ülésén. A városatyák végül megszavazták a gabonasilók építését és a Lajta-spicc övezeti besorolásának módosítását. Az ülésen más, fontos témák, például az oktatás és az önkormányzat költségvetésének végrehajtása is a testület elé került. Tovább olvasom