Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 17°C Még több cikk.

Nem lett kevesebb a szlovák vendég

Északi szomszédaink elsősorban a termálok miatt, s kevésbé a bevásárlások céljából keresik fel a határközeli kisvárost és környékét.
A mosonmagyaróvári sétálóutcán gyakran hallani szlovák szót. A belvárosi üzletekben érdeklődve a kereskedőktől megtudtuk: az utóbbi hetekben bár megszaporodtak Szlovákiában a magyarellenes incidensek, mégsem jön át kevesebb északi szomszéd a Lajta-parti városba, mint korábban. Tömeges méretű turistaforgalomról azért persze nem lehet beszélni. Sok szlovák települt át Rajkára, így elsősorban ők keresik fel a mosonmagyaróvári boltokat. Kifejezetten vásárlási céllal nem jönnek át, inkább azok térnek be az üzletekbe, akik a fürdőzések miatt keresik fel az óvári és a lipóti termált.

Pannonhalmi Petra, a lipóti termál vezetője a Kisalföld érdeklődésére elmondta: külföldi vendégeik túlnyomó többsége szlovák állampolgár. Még nem ért véget az idei szezon, s nem tapasztalják, hogy a megszaporodott incidensek miatt kevesebben látogatnának el hozzájuk. A vezető a szlovák vendégekkel folytatott beszélgetéseikből úgy tudja, hogy nem a kintinél alacsonyabb árak miatt jönnek ide fürödni északi szomszédaink – ott is hasonló összeget kell fizetni a belépőkért –, hanem a minőségibb környezet és szolgáltatások miatt.

A mosonmagyaróvári termálfürdőben is hasonló információkat kaptunk, mint Lipóton. Olyannyira nem csökkent a szlovák vendégek száma náluk, hogy már többen érkeznek hozzájuk onnan, mint Ausztriából.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üdülőtelep Vajkán

A magyarok lakta határszéli szlovákiai Vajkán üdülőkörzet építését tervezik: a területfejlesztési… Tovább olvasom