Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Nem követett el szabálysértést

Hegyeshalom - A hegyeshalmi Trummer Janka nemrégiben – a rendőrség és a helyi önkormányzat után – a Kisalföldhöz fordult panaszával. A idős hölgy sérelmezi, hogy szomszédja nem kért tőle engedélyt a már folyamatban lévő építkezéshez. Gáli Péter jegyző szerint nem történt szabálysértés.
A nyugdíjas hölgy aggályait fejezte ki a szomszédos építkezéssel kapcsolatosan, mely – mint mondta – megzavarta nyugalmát. Egy hónapja nincs se nappala, se éjjele, mert a betonkeverő hajnaltól este 10-ig zajt csap – panaszolta. Trummer Jankát az is bántja, hogy a szomszédok az ő engedélye nélkül átjárnak az ingatlanra, és amiatt is aggódik, hogy az oda tervezett füstölő a környezetre káros hatással lesz. Éppen ezért a helyi rendőrség és önkormányzat segítségét kérte.

Gáli Péter, Hegyeshalom jegyzője a Kisalföldnek arról számolt be, hogy a panaszos első bejelentését követően azonnal kiszálltak a helyszínre. Szabálysértést azonban nem tapasztaltak, a telek és a ház tulajdonosa, W. József jogellenes magatartással nem vádolható. A füstölő megépítésére és a lakóház átalakítására nem kell engedélyt kérnie a bepanaszolt tulajdonosnak.

Megkerestük W. Józsefet is, aki tömören ennyit válaszolt az őt érő panaszáradatra: – Az én területem, azt csinálok vele, amit akarok, és hogy milyen ütemben haladok, hadd döntsem el én.

A fiatal férfi a hegyeshalmi telket és házat hét éve vásárolta meg, három éve él benne. Az építkezés két hónapja kezdődött, terveiről annyit árult el, hogy valóban egy saját füstölőt szeretne az udvarra, ehhez viszont tudomása szerint nincs szükség engedélyre. Hegyeshalomban több háznál is működik füstölő, és azokhoz hasonlóan ez az építmény sem szennyezné környezetét – hangsúlyozta W. József.

Hentesszakmával kezében saját vállalkozást kíván indítani: a családi ház mellé egy húsboltot álmodott meg, ennek engedélyeztetése folyamatban van. Gáli Péter ezzel kapcsolatosan kifejtette: eddig még nem érkezett beadvány a húsboltra. Hústermékeket forgalmazó üzletre adhatnak engedélyt, vágóhídra viszont már nem – tette hozzá a jegyző.

Mészely Réka
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fafaragáshoz be kell érni

Bezenye - A fa a világ legszebb anyaga, ami a bölcsőtől a koporsóig elkísér minket – vallja… Tovább olvasom