Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

˝Nagyon sikeresen vizsgáztunk˝

A napokban ért véget a tizenkét héten át tartó angol nyelvű képzés a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Karán.

A kurzus során cseh, finn, szlovák és magyar egyetemisták tanultak vidékfejlesztéshez kapcsolódó tantárgyakat, kiegészítve a mosonmagyaróvári kar profiljába tartozó speciális mezőgazdaság-tudományi előadásokkal.

Dr. Kovács Attila József egyetemi docens, a Biológiai Rendszerek Műszaki Intézetének igazgatója, az angol nyelvű képzés főszervezője elmondta: az előadások felét a külföldi partneregyetemekről érkezett tizennyolc oktató tartotta, míg a másik felét a mosonmagyaróvári kar oktatói, illetve meghívott előadók. A program által kínált hat tantárgyból sikeresen vizsgázott hallgatók az Európai Unió által elfogadott kreditpontokat szereztek, amit az egyetemeik az ottani tanulmányaikba is beszámítanak.

A tizenkét hetes kurzus után sikeresen vizsgáztak a cseh, finn, szlovák és magyar egyetemisták.
A tizenkét hetes kurzus után sikeresen vizsgáztak a cseh, finn, szlovák és magyar egyetemisták.

A docens hozzátette: a kurzus során a diákok az elméleti előadásokon kívül számos tanulmányi kiránduláson vettek részt. Ellátogattak többek között a Vidékfejlesztési Minisztériumba, a bősi vízerőműhöz és a pannonhalmi apátság pincészetébe is. Ezenfelül háromnapos kerékpáros- és csónaktúrán ismerték meg a Szigetközben rejlő turisztikai lehetőségeket. Az úgynevezett faluprojekt keretében négy szigetközi település – Halászi, Hédervár, Máriakálnok és Mecsér – önkormányzatát látogatták meg, valamint kérdőíves felmérést végeztek az ott élők között. Az itt készült munkákat – amelyek fejlesztési ötleteket, javaslatokat is tartalmaztak – nyilvános előadás keretében ismertették a polgármesterekkel.

A településvezetők nagyon kedvezően értékelték a „kívülállók szemszögéből" végzett elemzéseket. A hallgatók tanulmányt készítettek a Futura Interaktív Természettudományi Élményközpont fejlesztési lehetőségeiről is.

˝A most véget ért program óriási lehetőséget kínált nemcsak a részt vevő hallgatóknak, de az egész kar számára is. Ezt a viszonylag hosszú kurzust tekinthetjük az angol nyelvű oktatásunk főpróbájának is. Kivétel nélkül minden fórum visszajelzése alapján elmondhatom: nagyon sikeresen vizsgáztunk˝ – összegezte a programot dr. Kovács Attila József.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eladnák az önkormányzati lakásokat

A vegyes tulajdonú épületek megszüntetése érdekében az önkormányzat folytatja az ingatlanértékesítést. Tovább olvasom