Kisalföld logö

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Nagyböjti Hangverseny Mosonmagyaróváron - fotók

Ha Mosonmagyaróváron, a Szűz Mária Királynő és Szt. Gotthard templomba betért valaki az egyik este, igazán felemelő élménynek lehetett részese. Nagyböjti hangversenyre került sor immár másodszor, melyen a házigazda Szent Krisztina kórus -Szalainé Sándor Katalin vezetésével-mellett a Halmos László Énekegyüttes, -Kiss Veronika és Szodfridt Gyula vezetésével- a Vissz-Hang Vegyes Kar Kiss Veronika vezényletével és a manDALa Trió hegedűs lányai vettek részt. Közreműködött Papp Anna Rózsa és Hegyi Noémi versmondással, konferált: Várallyay Kamilla.
 
Fotók


Az eseményt a templom plébánosa, Bodó Zoltán atya nyitotta meg, kiemelve a közelgő ünnepi események, valamint a nagyböjt jelentőségét. "A zene segít abban, hogy itt, legbelül megtaláljuk Istent, felemelve szívünket" mondta többek között és megköszönte a részvevő kórusoknak és zenészeknek, hogy elfogadták a felkérést e nemes feladatra. A templom kiváló akusztikája és az elhangzott egyházi művek szétáradó hangulata adott meghatározó élményt a közelgő húsvéti ünnepek várásának és az azt megelőző nagyböjt jelentőségének. A műsor zárásaként a kórusok közösen adták elő Kodály Zoltán: Stabat Mater című művét a nagyszámú közönség tetszésnyílvánítása mellett.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondott Lébény plébánosa

Utolsó szentmiséit mutatta be Gőgh Tibor lébényi plébános az elmúlt hétvégén a kisváros templomában, valamint a hozzá tartozó községekben, a napokban ugyanis lemondott hivataláról. Tovább olvasom