Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Nagy beruházás indulhat

Az egyre növekvő idegenforgalom jobb kiszolgálására a rajkai önkormányzat faluszépítő terveket fogalmazott meg. Már csak azért is, mert Rajkát a Mosoni-Dunán vízi túrát szervezők kiindulási pontként az utóbbi években egyre többen keresik fel.
Sok a vízitúrázó
Sokan érkeznek vonattal, kerékpárral, akik aztán a községen keresztülhaladva a köztereken pihennek meg. A szebb faluképért tenni akaró önkormányzat így az idénre meghatározott feladatai között első helyre az útfelújításokat és a központi fekvésű Szabadság tér rekonstrukcióját helyezte.

Sok függ a pályázatoktól

Varga Kálmán polgármester óvatosan fogalmaz, amikor a célkitűzéseket részletezi, a munkák nagy része ugyanis erősen pályázatfüggő és talán babonából, nem akar elkiabálni semmit. Annyit azért elárul, hogy legalább négy jelentős beruházás indítására van esély még idén. Ezek egyike a Kossuth utcai járda építése, amire az útalapból nyertek fedezetet. A Szabadság tér teljes átalakítást kíván, aminek költsége akár a tízmilliót is meghaladhatja. Felújításra vár a Kabók Lajos, az Ifjúság és a Táncsics utca. Ezenkívül remélhetőleg elkezdődik a Mosoni-Duna-holtág több mint öt kilométeres szakaszának rehabilitációja, amely új átereszek, zsilipek kiépítésével 2 – 3 év múltán a kirándulók kedvelt helyévé válhat.

Elkészül a kábeltévé

A polgármester elmondta: az intézmények nyáron esedékes karbantartási munkái folyamatosan haladnak. A teljesen felújított ifjúsági házat pedig nemrég vették birtokba a falu táncosai, akiket az épületben tükörterem is vár. A nyár közepére befejeződik a kábeltévé-hálózat kiépítése. A helyi önkéntes tűzoltó-egyesületben tisztújítás zajlott, az elnök Kiss Vince lett. Az egyesület két pályázatot nyert.

Küzdelem a szemét ellen

Az illegális szemétlerakó helyek felszámolása érdekében az önkormányzat a községben három helyen, heti kétszeri rendszeres ürítéssel, öt köbméteres konténereket helyeztetett ki. A lakosság él a hulladéktárolás új lehetőségével. Az önkormányzatnak a szemét elleni küzdelem évente 3 millió forint körüli költséget jelent.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamerával rögzítik a tilosban fürdőket

Az egy héttel ezelőttihez hasonló vízi balesetek megelőzéséért a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság… Tovább olvasom