Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

MTE: elmaradva a céloktól

Az elmúlt év nyarán jelentős vérátömlesztésen esett át a mosonmagyaróvári gárda, nyugodtan elmondhatjuk, hogy ezúttal a „ saját ” erőből való építkezés még nem hozta meg a várt eredményt a labdarúgó NB II Hummel-csoportjában.
(illusztráció)
Nem kevesebb mint hét meghatározó játékos távozott a Lajta partjáról, hiszen a kölcsönjátékosok foglalkoztatását anyagi okok miatt nem tudták tovább vállalni, a kettős igazolású játékosok közül pedig csak Weitner játékára került sor néhány mérkőzésen. Mindezek ismeretében az egyesület vezetése a bajnokságra az első nyolc hely valamelyikének megszerzését tűzte ki célul, amelyben azért elsősorban az első négy helyet kívánták megszerezni. A kitűzött cél a bajnokság első fele után természetesen módosult, hiszen az őszi második helyezés remek eredmény volt, így az 1 – 3. hely megszerzése volt az újabb cél. Nos, ez az újabb tervteljesítés már nem sikerült az MTE gárdájának, amely végül a hetedik lett.

Turány Imre edző az értékelését éppen azzal kezdte, hogy eléggé szűkre szabott volt az együttes létszáma, hiszen amíg ősszel 14 játékos kapott szerepet, addig tavasszal 21 játékost kellett szerepeltetni különböző okok miatt. Természetesen ezek között említette az edző a sérüléseket, betegségeket és egyéb okokat is, például azt, hogy Gollovitzer szezon közben szó nélkül távozott Olaszországba.
A játékosok döntő hányada felsőfokú tanintézetben tanul vagy éppen dolgozik, ezért az edzések látogatottsága és mérkőzéseken való részvétel nagy áldozatot követelt tőlük. Tavasszal nem tudtak kétszer egymás után ugyanabban az összeállításban pályára lépni, nagy volt a fluktuáció. A tél folyamán négy utánpótláskorú játékos is átkerült az első csapathoz, s tavasszal többször is bevetésre kerültek. Nincs a keretben egyetlen olyan játékos sem, aki mind a 24 mérkőzésen szerepelt volna.

 A házi góllövőlistát Farkas P. vezeti 11 góllal, a 9 gólos Ruskó és a 7 gólos Nagy T. előtt, míg Szakáll és Kertész egyaránt 6 – 6 gólt szerzett.
Ezek után nézzük a számszaki adatokat:
7. 24 9 7 8 50 – 36 34. Psszel: 12 6 3 3 20 – 14 21, tavasszal: 12 3 4 5 30 – 22 13

A számokból ítélve is szembetűnő a változás a két idényben elért eredmények között, hiszen az őszi második helyezés után egy halovány tavasz következett annak ellenére, hogy a rúgott gólok tekintetében jelentős javulás mutatkozott.

A csapat teljesítményéről így vélekedett Turány Imre:
– Kapusaink közül a rutinosabb Szenderák ősszel jobb teljesítményt nyújtott, viszont tavasszal Kovács kapott több lehetőséget, mert megbízhatóbban védett. Védelmük közmegelégedésre teljesített, a kapott gólok ellenére megbízható csapatrésznek számított. A középpályán volt a legtöbb változás, hiszen innét távoztak el meghatározó játékosok, így itt kellett többször is próbálkozni különböző variációkkal. Ebben a csapatrészben tucatnyi játékossal próbálkoztam, s úgy tűnik, nem tudott kialakulni egy jól működő gépezet. Mivel támadó szellemű labdarúgást próbáltunk meg játszani, a csatársorban öt játékos, köztük a Farkas – Szakáll páros szerepelt együtt legtöbbször.
Már köztudott, hogy az utolsó fordulót követően Turány Imre bejelentette, nem kíván tovább az egyesületnél működni, így a következő bajnokságra már az új edző, Kovács Lajos készíti fel az együttest.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindent egy ablaknál

A mosonmagyaróvári 1-es számú postán 18 új számítógép telepítésével korszerű, a szolgáltatások… Tovább olvasom