Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

MSZP: Mondjunk nemet a radikalizmusra

Mosonmagyaróvár - A közelmúltban Rajkán történt szlovák zászló letépése (Kisalföld, 2008. augusztus 2.) kapcsán a Magyar Szocialista Párt (MSZP) mosonmagyaróvári szervezete – tegnap kiadott – sajtóközleményben fejezte ki véleményét.
Az MSZP közleményében leírja: sajnos 2006 őszén olyan folyamatok indultak el hazánkban, amely pár száz ember radikalizmusának és nacionalizmus mögé bújtatott vandalizmusának köszönhetően többször is rossz hírét keltették és keltik a mai napig hazánknak. Ez a gondolkodásmód sajnos már betette a lábát térségünkbe is, Rajkára. A zászlóletépők nemcsak anyagi kárt okoztak, hanem erkölcsi veszteséget is a településnek.

Az MSZP kéri ezeket az embereket, hogy kérjenek nyilvánosan bocsánatot az ingatlaniroda tulajdonosától, illetve a település magyar és szlovák lakosaitól. Amennyiben ezt nem teszik, a szocialisták felszólítják őket, hogy távozzanak a rajkai közéletből, hiszen szerintük nincs szükség az ilyen radikális gondolkodásra.

Az MSZP bízik abban, hogy a radikalizmust és a nacionalizmus mögé bújtatott vandalizmust még időben sikerül megállítani, és fejlődő térségünk nemcsak a szlovák állampolgároknak, hanem egész Európa számára vonzó lehet – áll a sajtóközleményben.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. pax-- 2008. augusztus 10. 23:14
  „Ha van az MSZP.nek bűne, akkor az az, hogy ezek a vélemények itt így jelennek meg.

  Ha van bűne ,akkor az az, hogy nem tanította meg az embereket gondolkodni , hogy túl lássanak a manipulálások ködén.

  Hogy szembe merjenek nézni az emberek a problémákkal, és ne várják örökké a király jótéteményeit, hanem vállaljanak felelősséget magukért.

  A szidás , amelyet a hangadók most folytatnak mit ér majd, ha a kemény megszorítások ideje eljő?
  Hiába lesz az MSZP bűnbak--hogy..--attól még fizetni kell azt, amit ki kell fizetni.”
 • 20. editke 2008. augusztus 10. 16:38
  „nem élnének az emberek szarul,és nem lenne 1 HAZUG kormány 6
  almon,mert bizony NAGYON ELEGŰK VAN az embereknek abból hogy olyanok irányitják az ORSZÁGUKAT AKIK HAZUDTAK,BECSAPTÁK ŐKET,ÉS MÁROL-HOLNAPRA ÉLNEK. IGAZA van a 16-os hozzá szolónakmaximálisan.!!”
 • 19. 621 2008. augusztus 10. 10:11
  „Na mi a fene? Van mszp-s szervezet Mosonmagyaróváron? Az eddigi "élénk" tevékenysége folytán azt hittem feloszlottak.... Bár ez a "felhívás" is csak egyszemélyes, viszont bele lehet írni az éves értékelésbe: tiltakoztunk.... Nevetséges! A lényeg: dolgozni ne kelljen...”
 • 18. SAmu 2008. augusztus 09. 23:42
  „Radikalizmus= gyökeres változás. A rendszerváltás után 19 évvel KISz führerek és MSzMp káderek vagy leszármazottaik vannak uralmon , látható, hogy milyen jól dolgoznak. (100 milliárd Usd felé közelít az államadósság, ami ötször több, mint a Kádár-kor végén!). A szögesdrót nem csak a lelkekben, hanem romosan az osztrák határon ma is fellelhető, 19 év nem volt elég az eltakarításához. A gyökeres változást akaróknak ez nem tetszik. Tehát erre a gyökeres változásra mondjunk NEM-et és minden maradjon a régiben?”
 • 17. pan.cser 2008. augusztus 09. 19:11
  „Soha nem szimpatitáltam az MSZP-vel, főleg Fletóval nem. DE! Utálom a zászlótépők ideológiáját, ostobaságát, továbbá azokat akik kiállnak ez ostobák mellett. NEM ÚGY VAN, HOGY A ZÁSZÓLETÉPŐK ÉS KLIKKJÜK JOBBOLDALIAK, AKIK MEG JÓZANOK AZOK MEG BALOLDALON ÁLLNAK. Ugyanez vonatkozik a rasszizmusra is, ahol mindkét táborban akad belőlük. Akik zászlót tépnek azokra azt mondják radikális jobboldali. AZ IDEGENGYŰLÖLET NEM AZONOS A JOBBOLDALISÁGGAL, főleg a mezítlábas szavazóknál nem. Az sem igaz, ami bőszíti az MSZP-ét az jó a jobboldalnak, erre ez az eset a példa! Sok korlátolt ember van, de egy intelligensebb fajta, legyen az bármilyen oldalon a zászlóletépőkkel nem szimpatizálhat. MAGYAROK! Ne süllyedjetek Szlota János színvonalára, aki zászlót tép részesüljön kemény büntetésben!”
 • 16. Gyurcsány TAKARODJ MEG A SZLOVÁK IS 2008. augusztus 09. 19:01
  „MAGYAR VAGYOK NEM mszp-S!!!!!!!!!”
 • 15. ESZT 2008. augusztus 09. 17:52
  „Nem hallottuk az MSZP - t ilyen harsogva tiltakozni, nácizmust emlegetni, amikor (nincs egy hónapja) egy szlovák internetes oldalon Dunántúlt szlovák országrésznek ábrázolták!”
 • 14. LAZA 2008. augusztus 09. 16:44
  „Mondjon nemet az Mszp:
  A kormány szintre emelt szlovák nacionalizmusra,a magyar verésekre.Továbbá mondjon nemet:
  A Magyar lakóság módszeres fosztogatására,a bérből és fizetésből élők nyomorba döntésére,az ország tönkretételére,és az idegen érdekeknek történő kiszolgáltatásának.
  Mondjon igent:gyf legrövidebb időn belüli eltávolítására!”
 • 13. Kovács Andris 34 2008. augusztus 09. 16:33
  „Hát, az nem gáz, hogy a szlovákok magyart vernek meg magyar zászlót égetnek? Az ellen ez a bűnöző, söpredék horda nem emeli fel a szavát? Takarodjon végre az ország éléről ez a vörös maffia, ami mind az ország népét, mind az ország becsületét páros lábbal tapossal el.”
 • 12. Túrabakancs 2008. augusztus 09. 16:12
  „Mondjunk nemet a Magyarországon egyre többször tapasztalható
  kissebbségek által szított magyargyűlöletre! Az egyik etnikum
  fehérgallérosan, a másik pedig pofátlanul drasztikusan, kegyetlenül rabolja ki a polgárokat! Ez a legnagyobb probléma jelenleg, nem a
  Turul meg az Árpád sávos zászló! Aki az ősi magyar jelképeket
  fasisztának tartja, semmi keresnivalója ebben az országban! Aki
  a Magyar Gárdát becsmérli, miközben igenis próbálja megvédeni a falun élő idősebb generációt a tolvajoktól, azok egyszerűen magyar-
  ellenesek, bűnpártolóak! Ez úgy tudom, hogy büntetendő cselekedet.”
 • 11. Hm 2008. augusztus 09. 15:21
  „Felszólítom az MSZP (maszop) nevű formációt, hogy határolódjon el az elhatárolódóktól és leginkább önmagától. Először a Papp J. lisztje, most meg a mit tudom én milyen zászló. Mi van maszop? nincs téma???”
 • 10. dugó 2008. augusztus 09. 15:14
  „Az MSZp és a kormány inkább arra találjon ki megoldást,hogy valahogyan kompenzálja a rajkaiaknak az adóbevételt,amitől elesnek
  emiatt a helyzet miatt.”
 • 9. grent 2008. augusztus 09. 15:10
  „Ennek az országnak az MSZP-nél nagyobb anyagi és erkölcsi kárt csak a tatárjárás meg a vörös hadsereg okozott. Jobb lenne, ha lakatot tennének a pofájuklra ilyen dicstelen, minősíthetetlen kormányzás után.

  Ja, és valóban vicc, hogy állandóan a nácizmus meg a rasszizmus a szocik ütőkártyája. Ezzel lehet a primkókat meg a nyugdíjasokat bolondítani, mi? Közben meg kétkézzel lopják szét az ország vagyonát.”
 • 8. ken 2008. augusztus 09. 15:08
  „Osztom a véleményeket.

  Bárki el tudja képzelni ennek az esetnek az ellenkezőjét? Hogy egy színtiszta szlovák faluba, beköltözik 6 magyar család, és a szlovák önkormányzat ezért kilógatja a magyar zászlót? Na ne vicceljünk már. Inkább a magyarok szűrét...

  Kedves Miracle! Úgy látom, te is a seggedben hordod az agyad!”
 • 7. mindenki 2008. augusztus 09. 15:01
  „Mondjunk nemet az MSZP-re!!!”
 • 6. majd én megmondom 2008. augusztus 09. 13:32
  „én csak azt mondom hogy amig a szlovákok nem tudják tolerálni a magyar zászlót, addig forditva se várja el ezt senki sem
  náluk sokkal erősebb a radikalizmus és a nacionalizmus
  addig meg nem kell egy zászlóból ekkora ügyet csinálni
  amig slota lovas bohócnak nevezi az államalapítónkat addig nehogy már mi szégyenkezzünk egy szaros szlovák zászló miatt
  az mszp meg találjon ki jobb felzárkoztató programot”
 • 5. kxq 2008. augusztus 09. 13:31
  „Én meg felszólítom a szocialistákat meg a liberális haverjaikat, hogy távozzanak el Magyarország közéletéből!”
 • 4. miracle 2008. augusztus 09. 13:12
  „1, 2. Remélem viszont abban az esetben is csöndben maradtok, ha külföldön történik ez a magyar zászlóval! Vagy bejátszik a kettős mérce?”
 • 3. TÁLTOS 2008. augusztus 09. 09:47
  „Épp az imént jártam arra és ma már új szlovák lobogót lenget a szél.
  ,,A királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz,,”
 • 2. majd én megmondom 2008. augusztus 09. 08:51
  „Szégyen hogy a baloldalnak már semmi jobb dolga nincs , csak a "nácizás" meg a hasonlók mennek.
  Egy zászló miatt nem kell ekkora próblémát csinálni,
  a határ tuloldalán gondolom ilyen nem szokott megtörténni, nem verik a magyarokat, nem tépik ki a helyéről a magyar táblákat
  az mszp próbáljon csak meg valamelyik határon túli részen kirakni egy magyar zászlót, kiváncsi vagyok meddig maradna meg,
  ezen kellene elgondolkozni, nem pedig már megint a magyar náci veszéllyel riogatni”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakásépítési lázban a határ mente?

Kistérség - A használatba vett lakások száma 15 százalékkal, az új lakások építése 1 százalékkal… Tovább olvasom