Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 5°C Még több cikk.

Mozgáskorlátozottak tapasztalatcseréje

Mélykút - Pályázati támogatással utaztak nemrég tapasztalatcserére Mélykútra a Mosonmagyaróvári Mozgáskorlátozottak Egyesületének tagjai.

Felső-Bácska szívébe, a hatezer lelkes Mélykútra látogatott a napokban a Mosonmagyaróvári Mozgáskorlátozottak Egyesületének vezetősége és néhány aktív tagja a Nemzeti Civil Alapprogram pályázatán elnyert összeg támogatásával, és a piarista iskola is rendelkezésükre bocsátott egy szállítási eszközt.

A mosonmagyaróvári mozgássérültek és a Mozgáskorlátozottak Mélykúti Egyesületének tagjai először 2007-ben találkoztak, majd 2008-ban is ellátogattak a Lajta-parti városba, ahonnan Szlovákiába és Ausztriába is eljuthattak közösen.

A harminc mosonmagyaróvári vendéget Mélykúton szívélyes, meleg hangulat fogadta. Az ottani vendéglátó tizenöt éves egyesület hatszáz tagot számlál, a római katolikus közösségi ház ad otthont számukra. Aktív civil élet folyik a napokban városi rangot nyert településen, melynek polgármestere, Gelényi János is köszöntötte a Lajta-parti látogatókat. A szakmai program keretében bemutatkoztak a civil szervezetek, és hasznos tapasztalatokat szerezhettek a jogi, szociális, kulturális, szabadidő-rekreációs témakörökben egymástól. A város plébánosa tájékoztatást nyújtott Mélykút hitéletéről. Mindkét egyesület várja már a következő találkozást.

Olvasóink írták

  • 2. Szalek 2009. szeptember 06. 01:56
    „Dicséretes, bárcsak felénk( Balástyán is kirándulnánk így.(http://mozgaskorlatozottakkiskozo.network.hu/
    Zoli”
  • 1. polgmester 2009. augusztus 29. 16:55
    „Ehhez senki sem szól hozzá? Ezek is emberek! Úgy látszik ez a nemtörödömség!
    MIÉRT?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még számolják, mennyi az elmaradt haszon

Várhatóan több tízmillió forintot fizet ki a magyar állam a Lajtán levonuló árhullám során megnyitott vésztározó földtulajdonosainak. Az osztrákokkal még tart az egyeztetés... Tovább olvasom