Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Motorosok félmillió forintja Ricsinek Jánossomorján

Motorosok félmillió forintja Ricsinek Jánossomorján
Több mint ötszázezer forintot gyűjtött az Őrvidék Kapuja Motoros Baráti Kör a napokban ötödször megszervezett motorszentelésen és rockmeetingen Smuk Ricsinek és családjának. A kisfiú édesanyja daganatos betegséggel küzd, édesapja agyérgörcsből gyógyul.
Motorzúgástól volt hangos a napokban Jánossomorja. Ötödször szervezett motorszenteléssel egybekötött rockmeetinget az Őrvidék Kapuja Motoros Baráti Kör. Pontban a déli harangszó elhalkulása után kezdődött a rendezvény. Kótai László jánossomorjai plébános rövid beszédében kitért arra, hogy mennyire fontos mások támogatása és a láthatatlan segítségben való hit, amely biztonságban hazakíséri a motorosokat.
 
Az egyesület elnöke, Majthényi Péter a mikrofonhoz lépve köszönetet mondott a hűséges közönségnek az évről évre növekvő támogatásért és azért, hogy minden célért együtt cselekedhettek. Legyen szó lebénult fiatal lányról, sérülten született kisfiúról vagy akár mélyszegénységben élő családról. Ezt követően a plébános minden motort és motorost megáldott. A továbbiakban az érdeklődőket Erdős Csaba világhírű motoros kaszkadőr bemutatója kápráztatta el, aki egy helyi kis tehetséget, Mészáros Ármint is bevont.
 
A bemutató után útra kelt mintegy 200 motoros és meglátogatta a Mosonmagyaróváron élő Smuk Ricsit és szüleit. A családról már mi is írtunk a Kisalföldben. Őket alapítványunk is segítette a téli tüzelő beszerzésében.
 
Az alsós kisfiú édesanyja, Kósa Imréné évek óta daganatos betegséggel küzd, s állapota sajnos az elmúlt időben sokat romlott. Társa pedig nemrégiben agyérgörcsöt kapott, most abból gyógyul. A tízéves Ricsi anyukáját telefonon értük utol, éppen a győri kórházban tartózkodott, ahol rákos betegsége miatt kezelik. Meghatottan mesélt a motorosok gesztusáról és adományáról, ugyanis a nagy csapat ezúttal 515 ezer forinttal segítette a mosonmagyaróvári családot.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnt villanyszerelők: műhold-felvételekért kampányol Mácsik Zoltán családja

Eltűnt villanyszerelők: műhold-felvételekért kampányol Mácsik Zoltán családja
A szlovák oknyomozó újságíró ügyét is így oldották meg. Tovább olvasom