Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Motoros szezonkezdet razziával

Nagyszabású, elsősorban a kétkerekű járművekre kiterjedő razzia kezdődött pénteken Mosonmagyaróváron.

Az egészen őszig tartó, fokozott ellenőrzés-sorozattal a rendőrség a motoros baleseteket próbálja megelőzni a környéken.

Még éppen csak elkezdődött a tavasz, az enyhe időjárás beálltával a motoros szezon is beindult. Mielőtt az önfeledt száguldozás ismét tragédiába torkollna – mint ahogy történt ez tavaly is több esetben –, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársai már most, a szezon kezdetén fokozottan figyelnek a kétkerekűek közlekedésére.

Mint ismeretes, az elmúlt évben négy halálos kimenetelű motoros baleset is történt a környéken. Egy háromgyermekes édesanyát a zebrán gázoltak el, egy fiatalember a 86-os főúton nagy teljesítményű motorjával kamionba szaladt. Hegyeshalom közelében motoros őzzel ütközött végzetesen, Mosonszentmiklóson pedig tizenéves fiatalember vesztette életét, miután bukósisak nélkül segédmotorjával parkoló
autóknak csapódott.

A razziákba motoros rendőrök is besegítenek, így kisebb eséllyel bújhatnak ki az ellenőrzés alól a renitens közlekedők.
A razziákba motoros rendőrök is besegítenek, így kisebb eséllyel bújhatnak ki az ellenőrzés alól a renitens közlekedők.

A hasonló tragédiák megelőzése érdekében pénteken indított motoros razziát a rendőrség Mosonmagyaróváron. Az akciók egészen őszig, különböző időpontokban tartanak majd és nem csupán a város területén, hanem a környező településeken is. A razziákon a mosonmagyaróvári rendőrök munkáját segíti a megyei főkapitányság két motoros rendőre is.

Makó László őrnagy, a közlekedésrendészeti osztály vezetője portálunknak elmondta: a nagy teljesítményű motorkerékpárokkal könnyen utolérhetik és megállíthatják azokat a járművezetőket, akik megpróbálják kivonni magukat az ellenőrzés alól. Az elmúlt évben ugyanis sajnos volt példa ilyen esetekre is. Emellett a rendőrmotorok kamerával felszereltek, így akár menet közben is rögzíteni tudják a szabálysértések elkövetését.

Az elmúlt évben négy halálos kimenetelű motoros baleset is történt a környéken.
Az őrnagy elmondta: az ellenőrzés kiterjed a motorok műszaki állapotára, a kötelező felelősségbiztosítás meglétére, különös figyelmet fordítanak a rendszám megfelelő elhelyezésére. Még mindig akadnak, akik meghajlítják vagy nehezen felismerhetővé teszik a rendszámukat.

Ellenőrzik a kategóriának megfelelő jogosítványokat és a segédmotorok valós besorolását is. Noha a razziák elsősorban a motorosokra és segédmotorosokra terjednek ki, a traffipaxok és alkoholszondák az autóvezetőkre is várnak.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. KoPi 2010. április 02. 08:23
  „Teso:
  Önnek tökéletesen igaza van, az említett izomautók valóban veszélyesek, de azért közel sem annyira, minta motorkerékpárok, amiknek ugye, migicsak 2-vel kevesebb kerekük van. De valóban, a probléma ott is fennáll. A személyes véleményem az, hogy bizonyos teljesítmény fölött nem engednék autót, közúti forgalomban résztvenni.”
 • 24. Teso 2010. április 01. 17:38
  „Tisztelt 23.KoPi. Ugyérzem a maga látoköre egy kicsit beszűkűlt.
  Én csak azt szeretném megkérdezni öntől mi a helyzet a többszáz
  lóerős autókkal amiket az ön szavaival élve húszéves nyikhajok vezetnek?
  Ök nem veszélyessek ránk nézve? Szerintem igen. A legfontossabb az hogy, a
  motorosok, a motorozás alatt nem isznak alkoholt!!”
 • 23. KoPi 2010. április 01. 05:19
  „Az ellenőrzés fontos, de szerintem a törvényekkel is baj van. Az uniós törvényhozásnak kellene végre megregulázni a motorkerékpár gyártókat és kitiltani a forgalomból a teljesen felesleges, brutális teljesítményre és sebességre képes kétkerekű járműveket. Nem normális dolog az, hogy egy néhány száz kilogrammos jármű alá akár 2-300 lóerős motort pakolnak. Az ilyen járműnek zárt versenypályán a helye és nem a közúti forgalomban. Az meg már hab a tortán, hogy többnyire épen csak a húszas éveiket taposó ifjak nyomulnak ezekkel a szörnyetegekkel, nullához közelítő vezetői tudással, rutinnal. Eme nyikhajok kezében ezek a járművek fegyvernek minősülnek. Ez egy komplett őrület, aminek véget kell vetni. Egyik részről az autókra, autósokra egyre nagyobb biztonsági előírásokat találnak ki annak érdekében, hogy az esetleges baleset minél kevesebb sérüléssel járjon, aközben ilyen száguldó torpedókat kiengednek a forgalomba. Egy motorkerékpárnak éppen elegendő maximum 40-50 LE teljesítmény és 120-130 km/óra végsebesség. E fölött már ön,- és közveszélyes.”
 • 22. deadcode 2010. március 31. 10:54
  „nem tudom nem vagyok valami nagy motor b..zi de van ezeknek esélyük az utakon közlekedő 300km/h sebességű verseny mocik ellen? amivel egykerekezgetnek a belvárosba,néha kinyirnak ezt azt vagy épp magukat (hálisten), azokat is elcsípik ezekkel a rendőr motorral?”
 • 21. LuciusCorneliusSullaFelix 2010. március 30. 13:04
  „#18Hayabusa:Igazad van.Ki kell terjeszteni ráájuk is, a kerékpárosokra is. Botot a járdán menő elektromos kerékpár, illetve a kerékpárosok kerekeinek a küllői közé.
  A kerékpárosok 99%-a kivilágítatlanul közlekedik esténként.
  A motorosok meg szeretnek egykerekezni.....”
 • 20. www0325 2010. március 30. 11:56
  „Valmit kövessenek el az elektromos kerékpárokkal, mert ez az állapot katasztrófális. Öreg néni döcög vele 5-el, azt sen tudja merre van, ráadásul össze vissza minden krsszabályt megszegve kóvályog.”
 • 19. invektus 2010. március 29. 19:28
  „18 nak IGAZA VAN :)
  !!!!!!!”
 • 18. Hayabusa 2010. március 29. 18:25
  „Tisztelt Szerkesztőség.

  Ez mind szép és jó. Miért nem inkább az autósokra illetve elektromos kerékpározókra terjesztik ki a razziát. Tudomásom szerint a gyalogos átkelőnél autósok is gázoltak már gyermekes Anyát, Nagymamát, gyereket halálra. A halálos közuti balesetekről, diszlóbalesetekről szerintem nem is kell tovább az írást fecsérelnem. Visszatérve az elektromos kerékpárosokhoz ők 99% a járdán közlekedik, bukósisak nélkül, és az egészben a legjobb, hogy még dudálnak is a gyalogosokra.”
 • 17. www0325 2010. március 29. 08:29
  „Jó lenne, ha a malomdűlői részen is ellenőriznék a mosotorosokat! Üdülő övezetben bukó nélkül állva a motoron kb 80-al teker a barom.”
 • 16. Thomaso 2010. március 29. 07:50
  „Már látom, ahogy egykerekező rendőrök elmennek mellettem a lámpánál :)
  Adjunk nekik kerékpárokat is! Szerintem nem ártana a kisebb kétkerekűeket is ellenőrizni, mert ami itt folyik a közutakon...
  Valljuk be csodával határos, hogy Mosonmagyaróváron nem törénik naponta kerékpáros gázolás. De ez biztos a rengeteg kerékpáros út miatt van :)”
 • 15. Alex64 2010. március 28. 10:52
  „Javasolnám városon belül a 30-as övezetek sűrűbb ellenőrzését (pl. Lajta lakópark Pacsirta utca) Mert itt a túl jó minőségű útnak köszönhetően senki "nem látja" a táblát”
 • 14. LuciusCorneliusSullaFelix 2010. március 28. 09:32
  „#1Pidali:Remélem egyszer a főúton belecsapódsz egy kamionba nagy sebességgel, s kisüthetem a veséidet a serpenyőmben:))))”
 • 13. LuciusCorneliusSullaFelix 2010. március 28. 09:30
  „Motoros=Két keréken járó szervbank.....”
 • 12. RAGGEN 2010. március 28. 09:23
  „Remélem a "nagy ellenőrzés" közepette a képen szereplő motoros rendőrök néha eljutnak Rajkára is, mert a sok tisztességes motoros mellett van néhány marha, aki jogosítvány, rendszám, de legfőképpen ész nélkül, kiherélt kipufogóval motorozik, a jól hallhatóan nem 50 ccm-es motorjával.
  Legfőképpen szombatonként...”
 • 11. Gonoszkodó 2010. március 27. 20:57
  „Én csak azt nem értem , hogy egy Simson Star-os "motorost" miért kellett körbeállni villogó motorokkal a halászi híd irányába ?”
 • 10. tornacipő 2010. március 27. 18:52
  „moderálva”
 • 9. X-men 2010. március 27. 18:34
  „8-as te honnan veszed, hogy jelzésre vártak Mert én tudom, hogy nem volt akkor riasztásuk. A Nábob éterem felől fordult ki, majd tett 10 métert a körforgalom irányába és ismételten befordult a pékséghez.”
 • 8. suttogó7 2010. március 27. 17:30
  „T. 7-es.

  Van amikor sietni kell a rendőrnek, viszont a kékre nem kap engedélyt, amivel ugye figyelmen kívül hagyhatja a KRESZ-t.
  Kívánom hogy téged üssenek, és amikor ők mennek a segítségedre, ugyan sietni kellene nekik, viszont a megkülönböztetőre még nem ad okot ha verik a fejed. Viszont ha mindent betartva mennének, neked már nem rájuk, hanem a mentőkre lenne szükséged. Ne ítélj el senkit olyanér, amihez te nem értessz !!
  A legjobb cimbim zsaru, ő tudna mesélni ezekről a dolgokról.”
 • 7. X-men 2010. március 27. 15:41
  „Ez a két motoros állat aki a"képen látható" a KRESZ-t is betarthatná. Aztán utána ugasson. Pont szerencsém volt látni a kihágásukat, záróvonalon áthajtani majdnem az iránymutató táblát is kivitte.”
 • 6. Gery83 2010. március 27. 15:34
  „Látom mindenkit megindított "mélyen tisztelt" 1. hozzászólónk... Osztom a véleményt, esze nem sok!!! Sőt...
  Talán egy 300.000 ezres büntetésbe meg egy két év jogsi elvonásba belefutsz majd... Ezek után,kívánom is!!!.......”
25 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Térkővel zúzta be az autók ablakait Mosonmagyaróváron

Két személyautót is feltörtek péntekre virradó éjszaka a Városkapu téren. Az ismeretlen elkövető egy… Tovább olvasom