Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Mosonszolnokon pillepalackokat gyűjtenek zsákokban

Mosonszolnokon kísérleti jelleggel a Rekultív kft. a helyi önkormányzattal közösen megszervezi a pillepalackok gyűjtését.
A Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás által delegált polgármesterek nemrégiben megbeszélést tartottak a Rekultív kft. illetékeseivel a települési hulladékszállítás gondjairól.
Nagy Lajos, a Rekultív kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a tárgyalásokon szóba került, hogy a lakóknál jóval több műanyag palack, flakon lehet, mint amit az erre a célra kialakított szigetekre kihelyeznek az emberek.

– Mosonszolnok önkormányzata felvállalta, hogy náluk kísérleti jelleggel a házak elől összegyűjthetjük a pillepalackokat. Mi erre a célra külön átlátszó zsákokat adunk, amit a hivatal munkatársai szétosztanak a családi házak tulajdonosai között. Ebben gyűjthetik a lakók feleslegessé vált műanyag flakonjaikat.

Március 28-án, kedden, a hónap utolsó ürítési napján a tárolóedények mellé kell ezeket a zsákokat kitenni, természetesen lezártan.
A kukásautó mögött közlekedő másik gépjárművünk ezt összegyűjti minden ház elől: szelektíven szedjük össze azokat. Az akcióból az is kiderül, hogy egy településen mennyi PET-palack jön össze. Ennek a mostani kísérletnek a költségeit a Rekultív magára vállalja. Ezután gazdasági összesítést végzünk, egyeztetünk a településvezetőkkel. Ha igény mutatkozik ilyen akciókra, akkor a szelektív gyűjtés mellett „ad hoc jelleggel" havonta egyszer más községekben is végezhetünk hasonló palackgyűjtést – tette hozzá Nagy Lajos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szelektív üveggyűjtés

Jánossomorja. A műanyag- és papírgyűjtő edények mellé hét barna színű üveggyűjtő kukát helyezett ki… Tovább olvasom