Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Mosonmagyaróvár mosoni városrészének rehabilitációja

A felújítás és átalakítás nyomon követhető a következő képeken. A munkálatok lassan, de biztosan folyik.
Galéria! Fotók: Tudósító

Olvasóink írták

 • 16. pancser 2011. augusztus 21. 08:55
  „Minden milliárd(!) ellenére a mosoni városrész főutcája is romos és KoPi szerint az is marad, mert a magántulajdont, a romosat is tisztelni kell. Ha a Főutca az, mit várhatunk beljebb a mélyben? Hát azt amit a fényképen!
  A pályázati rendszerre nem véletlenül mondják sz.r, ehhez jön még a magyar jogi dzsungel által keltett impotencia <moderálva>!”
 • 15. pidali 2011. augusztus 20. 22:06
  „Csak a sikkasztásról szól az egész, Közbeszerzés!!!!!!!!! Tudjátok hogy működik???................................”
 • 14. pancser 2011. augusztus 19. 20:17
  „Közben azon gondolkodom, vajon a középkori Párizst még az igazi kapitalizmusban, a klasszikusban, hogyan sikerült modernizálni? Haussman báró kibontatta a középkori épületekből a ND székesegyházat, vonalzóval tervezte a sugárutakat.”
 • 13. pancser 2011. augusztus 19. 19:49
  „12! Jó én hiszek neked, de ha azok romházak maradnak akkor adtunk a sz.rnak egy pofont néhány száz millióért.”
 • 12. KoPi 2011. augusztus 19. 18:05
  „10. pancser 2011.08.19. 09:06: megint csak félinformációkkal vagdalkozol. Hatósági úton magántulajdonú ingatlant csak közérdekből, például közút, közművezeték, vagy egyéb közterületi közcélú létesítmény céljára lehet. Vagyis azzal az indokkal kisajátítani, hogy csúnya, sajnos nem lehet. Bizony a magántulajdon - hála Istennek - már szent Magyarországon és azt az Alkotmány védi. A kisajátítás során sem lehet csak úgy tulajdonba venni, hanem közérdekű igénybevétel esetén azt a területileg illetékes kormányhivatalnál kell kezdeményezni. A kormányhivatal első fokon megállapítja, hogy jogos-e a kisajátítás és ha igen, akkor több szakértői szakvéleménnyel alátámasztva megállapítja a kisajátítási értéket. H a tulajdonos, vagy a kérelmező önkormányzat ezzel nem ért egyet, akkor közigazgatási bíróságon megtámadhatja az első fokú döntést. Egyszóval az eljárás évekig elhúzódhat és rendkívül költséges. És nem csak annyiból áll ahogyan pancser barátunk javasolja, hogy csak úgy vegye el az önkormányzat.”
 • 11. Lone_wolf.. 2011. augusztus 19. 16:40
  „Valós forgalmi értékük a nullával vetekszik.”
 • 10. pancser 2011. augusztus 19. 09:06
  „Tenni kéne valamit, hogy az akadékoskodók ne tudják útját állni a fejlesztéseknek. A magántulajdon nem nőhet a köz föle, magyarul hatósági kisajátítás is létezik tudtommal, bár ebben nem vagyok biztos. Magyarul azokat a most már még csúfabbnak látszó házakat valós forgalmi értéken a város tulajdonába kellet volna venni.”
 • 9. pancser 2011. augusztus 19. 08:55
  „Ami a vagdalkozást illeti: a pályázati rendszer az vagdalkozik, szórjuk a pénzt össze-vissza. KoPi a dolgok úgy állnak, hogy a csúfság sokkal jobban látszik mint eddig, a kontraszt óriási, sokkal feltűnőbb mint eddig. Sokkal átgondoltabb pályázati rendszerre lenne szükség, mint ami most van, a demokratikusnak, körültekintőnek álcázott rendszerek valójában dilettáns, irodaszagú eredményeket szülnek. Nem ez az első ilyen, ez a jellemző. Úgy ahogy van az egész mostani rendszert a kukába kéne dobni. Kedves KoPi úgy te megad sem építenél diszburkolatot a lebontásra ítélt házad elé, csak ha az új elkészült.”
 • 8. Apa... 2011. augusztus 19. 07:43
  „Capr és KoPi...
  Emberek, el sem hiszem, hogy vannak olyanok is, akik nem csak uszítanak meg mindent lefitymálnak!
  Végre olyan hozzászólók, akik értelmesen érvelnek és persze a helyzetet valóban látják is.
  Sajnos ez Magyarország, ahol pancser "frakkos cipős" hasonlata tényleg igaz, de szerintem a város a leghülyébb országos szabályozás (törvények, közbeszerzés stb...) keretein belül is megpróbál tenni azért, hogy élhetőbb és normálisabb legyen ez a hely.
  Az más tészta, hogy sokkal többre hivatott a város a mostani helyzeténél: a fiataloknak nincs normális szórakozási lehetősége, a turisták csak a "...dent" kezdetű és végű intézményeket látogatják, stb...
  Sok kicsi (vagy nem is annyira kicsi) viszont sokra megy, előbb-utóbb meglátjátok, lesz eredménye a fejlesztéseknek. Hajrá optimizmus, gyerekek, gondolkodjatok, ne csak vádaskodjatok mindíg.”
 • 7. KoPi 2011. augusztus 19. 05:57
  „6.pancser: nem állom meg, mert mint oly sokszor, most is tendenciózusan elferdíted a tényeket. Az igaz, hogy a teret olyan épületek is övezik, amelyek nem méltók az új megjelenéséhez. De a pályázatban kiírt célok kiírt célok között szerepelt az is, hogy a közterület rehabilitációja révén fel kell értékelni az épített környezetet oly módon, hogy a felértékelődés révén mozduljon meg a az ingatlan piac és új, színvonalas épületek épülhessenek. Speciel a képen látható épületek magántulajdonban vannak. Az Önkormányzat számos alkalommal kísérletet tett a megvásárlásukra, de a tulajdonosok olyan horrorisztikus árat kértek érte, amit nem lehet megadni. Majd az idő megoldja, egy ilyen területfejlesztés nem egy-két évre szól. Egyébként meg ezeket az épületeket simán lehet a volt iskola felőli területről bontani úgy, hogy a bontás az új térburkolatot nem érinti. Még annyit, hogy tudomásom szerint a térkő alá azért készült megerősített beton alap, mert annak teherforgalmat is el kell bírnia, gondolván az ott levő üzletek beszállítására, továbbá a későbbi esetleges építkezésekre. Persze könnyű dolog vagdalkozni a és félinformációkkal hergelni a közvéleményt!”
 • 6. pancser 2011. augusztus 18. 18:06
  „Pontosan a célzott pályázatokkal van bajom. Frakkra van pénzünk de lakkcipőre nincsen, hát akkor megyünk bocskorban. Ez csak a közzel fordulhat elő. Néhány évtized múlva itt kutya világ lesz. Ha az Erzsébet térnél maradunk, elkészül sok száz millióért a tér burkolata. Mi lesz ezzel a díszburkolattal, ha jönnek a roggyant házakat lebontani, helyette újat építeni? Egy kis fantáziával elképzelhető!”
 • 5. Capr 2011. augusztus 18. 13:35
  „Pancser, féligazságaid vannak a témában:
  1. Vannak pénzügyi anomáliák a pályázati pénzekben, de ezek célzott pályázatok. Ebből ezt és csakis ezt lehet megcsinálni. A romházak rehabilitációjára más forrást kell keresni. Abban igazad van, hogy így eléggé kontrasztos lesz a látvány.
  2. A Korona Szálló magántulajdon. Tehát nem a városon kell számonkérni a felújítását. Persze adminisztratív eszközökkel kikényszeríthető a felújítás. Megjegyzem a ponyvát sem a tulajdonos (és nem is az önkormányzat) tette fel egy évvel ezelőtt a hasonló rendezvény előtt.
  3. Embertelen: A Futura támogatása éppen olyan célzott támogatás, mint a Mosoni Városközpont rehabilitációjára nyert pénz. Hogy lesz-e haszna ebben már szkeptikus vagyok.
  4. A város adósságának felduzzasztása nem csak ezen projektekből adódik. Számtalan egyéb oka van ennek.
  5. Az Erzsébet téren nem csak a burkolatot újították fel, hanem a közműveket is. (+ a szökőkutat, + a piaci sátrakat + új sátrak is kerültek oda.)
  6. pamutzokni: Az etnikai problémák megoldása nem a rehabilitáció része :)”
 • 4. pamutzokni 2011. augusztus 18. 12:22
  „2-es:

  Ne panaszkodj, a cserép új a tetején. Szent Sityu szoboravatására készült el. Hiába no, gyütt a belügyminiszter. A ponyva meg azóta rajtaragadt :)”
 • 3. embertelen 2011. augusztus 18. 11:31
  „Biztosan szép lesz ez is meg a Futura is! Köszönjük fideszes városvezetés, pont ezekre volt szükségünk. Ezek nélkül nem tudtuk volna a város adósságát 3 milliárd fölé tornászni a 2006-ban átvett 1,3 milliárdról.”
 • 2. pancser 2011. augusztus 18. 11:09
  „A képen jól látszik a pályázati rendszer legfőbb anomáliája. Míg miiliárdot költünk az Erzsébet tér burkolatára mögötte, tessék megnézni, romházak. Kérdezem meddig tart még az eszetlenség? A főúton a Korona szálló ponyvával letakarva, szóval........!”
 • 1. pamutzokni 2011. augusztus 18. 09:05
  „Lassan de biztosan folyNAK :)
  Amúgy frankón fog kinézni, minden nap áttrappolok rajta. Csak nehogy ezt is elfoglalja a khmmmm, mint a szökőkutat :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatalmas szemétdomb: Mosonmagyaróvár egyik ˝büszkesége˝

Mosonmagyaróvár egyik "büszkesége", melyet nem kell nagyon mutogatni, mert a hazánkba érkezők már… Tovább olvasom