Kisalföld logö

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 19°C | 32°C Még több cikk.

Miniszteri elismerés 38 év hivatástudatáért

Kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként nemrég miniszteri elismerő oklevelet vehetett át Herberger Árpádné, a Karolina Kórház ápolási igazgatója, aki harmincnyolc éve él ápolói hivatásának.
A magyar ápolók napján miniszteri elismerő oklevéllel jutalmazták a Karolina Kórház ápolási igazgatóját kiemelkedő és példamutató aktivitásáért. Herberger Árpádné Blanka 38 éve dolgozik az egészségügyben. Pályája első felében, közel 27 éven keresztül a sebészeti betegek ellátásával foglalkozott mint ápoló, később pedig műtős szakasszisztensként segítette a páciensek mielőbbi felgyógyulását. Szervezőkészségét, menedzseri képességeit már a műtői szolgálat éveiben is kamatoztatni tudta, hiszen főműtősnői, később pedig a plasztikai sebészet műtője szakmai vezetői feladatainak ellátásával bízták meg. 
Herberger Árpádné tevékenysége, eltökéltsége követendő példa az egészségügyi szakemberek számára.
Herberger Árpádné tevékenysége, eltökéltsége követendő példa az egészségügyi szakemberek számára.
2013-tól tölti be a mosonmagyaróvári kórház ápolási igazgatói pozícióját. Az ápolásmenedzsment mindennapi kihívásain túl kórháza minőségirányítási és az ápolási osztály vezetői feladatait a mai napig ellátja.

– 1981-ben kezdtem a pályát, amikor még mi voltunk a nagybetűs nővérek. Presztízst jelentett akkoriban ápolónak lenni. A hivatásunk szeretete nélkül nem tudnánk ellátni szép, de kihívásokkal teli, nehéz feladatainkat. Úgy gondolom, hogy tudásban az egészségügy területén lehet a legszembetűnőbben fejlődni. Egyébként is hiszek az élethosszig tartó tanulásban. Az ember teszi a dolgát, magam már harmincnyolc éve, és mindezt megkoronázza ez a miniszteri elismerés. Lelket simogató ez a kitüntetés, mely a közel négy évtized után is erőt ad a kihívások előtt, ugyanakkor azt is jelzi, hogy jó úton haladunk – fejtette ki a díjazott.

Herberger Árpádné ápolási igazgatóként a betegellátás minőségét, fejlesztését, színvonalának emelését tűzte ki célul. A mai nehéz humánerőforrás-helyzetben is sikerült a kórház aktív és krónikus osztályai részére a szakdolgozói feltételeket biztosítania. Az Ápolásfejlesztési és Oktatási Munkacsoport vezetőjeként a szakdolgozói továbbképzést elsődleges feladatnak tekinti. Rendszeres előadója és üléselnöke a megyei szakdolgozói továbbképző napoknak, értekezleteknek.

Nagy hangsúlyt fektet a jó közösség megteremtésére, a csapatépítés kiemelt területe munkájának. Az évenként megszervezett jótékonysági Karolina-bál, nővérnap, a dolgozóik gyermekei részére megrendezett Mikulás-nap és a nyugdíjasnap is ennek a törekvésnek az elemei. Jó kapcsolatot ápol az egészségügyi szervezetekkel. 2014 óta a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Etikai Bizottságának tagja. 2017-ben a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szakmai díjjal jutalmazta. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kék virág és séta az autistákért Mosonmagyaróváron

Figyelemfelkeltő megmozdulás - Egymás megismerése, segítése, elfogadása a cél. Tovább olvasom