Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Minibölcsőde-átadó volt Kimlén

A Szivárvány Óvoda részeként minibölcsődét adtak át március 22-én Kimlén. 1962 után ismét van kisdedóvója Kimlének, ami nyolc kisgyermek befogadására alkalmas.
– Ez segíti majd a munkába visszatérő anyukákat, biztos és szeretetteljes helyet nyújtva kisgyermekük számára – fogalmazott a megnyitón Eller Gizella polgármester, aki Nagy István agrárminiszterrel és Széles Sándor kormánymegbízottal közösen vágta át a nemzeti színű szalagot az átadón.

A polgármester asszony köszöntőjében elmondta, hogy Kimlén régóta várják a fiatal anyukák ezt a lehetőséget, és most a Belügyminisztérium 9,5 millió forint támogatásával ez az álom valóra vált. Ezt az összeget az önkormányzat 1,7 millió forinttal egészítette ki, és az építési munkálatok már 2018 nyarán megkezdődhettek.
 
Széles Sándor kormánymegbízott, Eller Gizella polgármester és Nagy István agrárminiszter egyszerre vágta át a szalagot az átadón.
Széles Sándor kormánymegbízott, Eller Gizella polgármester és Nagy István agrárminiszter egyszerre vágta át a szalagot az átadón.

Egy korábbi óvodai csoportszobát alakítottak át a legkisebbek igényeinek. – Felújítottuk az óvoda csoportszobáját, a mosdót átalakítottuk, új kerítést kapott a bölcsőde udvara, beszereztük a bútorokat, beltéri és kültéri játékokat vettünk, és minden előírásban szereplő eszközt beszereztünk.

A minibölcsőde március 1-jén nyitotta meg kapuit és a kisgyermekek beszoktatása már folyamatosan zajlik a két helyi szakképzett pedagógussal. – A nyolcfős keretre már most túljelentkezés van. Úgy tűnik, hogy már az átadón gondolkodhatunk a bővítési lehetőségeken – fogalmazott a polgármester. A létesítményt végül Magyaros László atya áldotta meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két autó ütközött az 1-es főúton Hegyeshalomnál

Két autó ütközött az 1-es főúton Hegyeshalomnál
A baleset az "ipszilon" elágazásnál történt. A mentők két embert vizsgálnak. Tovább olvasom