Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Meseolvasó kisdoktoro​k a mosonmagya​róvári kórházban

A K&H gyógyvarázs program az első, győri állomás után a mosonmagyaróvári Városi Karolina Kórházban folytatta meseolvasó kisdoktorok kezdeményezését.

A rendezvényen a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium 11. a osztályos tanulói Lázár Ervin meséivel és külön a mesékhez készült bábjátékkal szórakoztatták a beteg gyerekeket. A diákok az ősz során két alkalommal látogatják meg a kórház gyermekosztályát, hogy meséljenek az ott gyógyuló kisgyerekeknek.

A K&H gyógyvarázs 2010 őszén indította el "meseolvasó kisdoktorok" szórakoztató programelemét, amelyben középiskolai osztályok az önkéntesség jegyében ellátogatnak egy közeli kórházba, hogy mesét olvassanak a beteg gyermekeknek.

2011 az önkéntesség éve, ezért a meseolvasás még aktuálisabb a közreműködő diákok, az iskolák számára. Mint minden önkéntes programnak, a meseolvasásnak is komoly nevelési és edukációs előnye van. Sok diák még egyáltalán nem tett semmit önként másokért, így a meseolvasó kisdoktorok programban való részvétel lehet az első alkalom. Az önkéntes program a középiskolások társadalmi szerepvállalását készítheti elő, hiszen ebben az életkorban inkább önmagukkal vannak elfoglalva a gyerekek, és jó hatással lehet rájuk, ha a figyelmük egy rövid időre azokra terelődik, akiknek az ő segítségükre van szükségük.

„A K&H gyógyvarázs indítása óta törekszünk arra, hogy ne csak műszerekkel és eszközökkel támogassuk a magyar gyermekellátással foglalkozó intézményeket, hanem a kicsik lelki gyógyulásához is hozzájáruljunk. A meseolvasás nemcsak a betegek gyógyulását segíti, hanem a diákok számára is pozitív tapasztalat lehet. Átélhetik, hogy egy kis energia- és időráfordítással milyen hatalmas örömet képesek szerezni másoknak. A tavaly kísérleti jelleggel indított meseolvasó kisdoktorok program szép sikerei miatt úgy döntöttünk, hogy idén kibővítjük a meseolvasást, így ebben a tanévben tizenöt alkalommal, öt városba is elvisszük a kisdoktorokat." – mondta Káldi Katalin Johanna, a K&H Bank mosonmagyaróvári fiókjának vezetője.

Nem ez az első alkalom, hogy a K&H gyógyvarázs ebben az intézményben jár, hiszen 2009-ben a K&H Bank dolgozói a karácsonyi vállalati vacsorájukra szánt összegről mondtak le a kórház javára. 2008-ban és 2010-ben pedig a K&H gyógyvarázs szórakoztató mesejáték programokkal látogatott el a kórházba.

„Nagyon örülök, hogy ma a program szervezésében mosonmagyaróvári diákok jöttek hozzánk mesét olvasni. Ezek a foglalkozások a mi munkánkat is segítik, hiszen a kicsik gyógyulásához nagymértékben hozzájárul, ha a lehetőségekhez képest örömtelivé tesszük számukra az itt töltött időt. Rendkívül értékesnek tartom és megköszönöm a diákok önkéntes munkáját. Remélem, pozitív élményekkel gazdagodnak és máskor is visszatérnek mesélni."– mondta Bider Katalin, a Városi Karolina Kórház és Rendelőintézet ápolási igazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Roncsba szorult embert mentettek az M1-esen Mosonmagyaróvárnál

Súlyos sérülésekkel szállították a győri kórházba péntek reggel azt a férfit, aki kisteherautója… Tovább olvasom