Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 0°C Még több cikk.

Mérleg az elmúlt 2 évről

A mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testületének tagjai az elmúlt 2 év eredményeiről beszéltek.
Megkérdeztük: miként értékelik az elmúlt két évet saját eredményeik fényében?

Dr. Árvay István (Fidesz): – A két év során minden lényeges kérdésben állást foglaltunk, anélkül, hogy ez akadékoskodásnak tűnt volna a kívülállók számára. Szinte minden napirendnél a Fidesz képviselői voltak a legaktívabbak. Ez azonban csak a lelkiismeretünk megnyugtatására volt elég. A városvezetés két alpolgármesteres felállása nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ami szerintem személyi alkalmatlanságukból fakadt.

„ Sokat dolgoztunk"

Dr. Báznai Bertold (MVE): – Sikerült elérnünk, hogy az iparűzési adó emelését egy évvel elhalasszák. Sokat dolgoztunk, hogy a távhőszolgáltatás megfelelően alakuljon és olcsóbb legyen. Az egyesület részéről szakember kerülhetett a Joule felügyelőbizottságába. A testületből kizárólag képviselőink ajánlották fel tiszteletdíjukat a kórházi gyermekosztály körülményeinek javítására.

Borbély Imre (MSZP): – Folyamatosan tartom a kapcsolatot a körzetben élőkkel és az Egyesület a Városközpontért tagjaival, kikérem a véleményüket. Az egyesület is úgy értékelte, hogy ez a körzet az, ahol nem találni különösebb kivetnivalót. A szociális bizottság elnökeként nagy részem volt a krízisalap létrehozásában, illetve kezdeményezésemre sikerült a bölcsődének egy szállító járművet vásárolnia.

Csorba Dezső (MKDSZ): – Az elmúlt két év kudarcának tartom, hogy a demokrácia kezd visszaszorulni, a diktatúra pedig erősödik a mosonmagyaróvári önkormányzatban. Képviselőként legnagyobb eredménynek a kórház rekonstrukciója érdekében kifejtett lobbitevékenységemet tartom.

Frank József (MSZP): – Képviselői keretösszegemet körzetem útjainak építésére fordítottam, így részben ennek köszönhetően itt minden utca szilárd burkolatú. Az idei költségkeretet a Széchenyi utcai lakótelep rendbetételére, szépítésére szántam. Ezt jövőre is folytatni szeretném a lakótelepen.

Hernádi Béla (MSZP): – Számos út kapott szilárd burkolatot a körzetben, szépült a környezet, virágtartó ládákat és padokat helyeztek ki, valamint egy fedett buszmegálló is létesült. A Malom-ági Lajta teljes rehabilitációját sajnos még nem sikerült megvalósítani, mivel ennek az összege túlmutat a képviselői keretemen. A közeljövő egyik kardinális kérdése lesz a Lajta-lakókert utcáinak javítása.

Dr. Kissné Németh Éva (MSZP): – Befejeződött körzetemben a csatornázás, több utca és járda kapott szilárd burkolatot. A Radnóti-lakótelepen sikerült egy parkot kialakítani és szobrot állítani, elkészült a mosoni piacnál az üzletház előtti tér díszburkolata. Folyik az Erzsébet tér rendbetétele. Mindemellett szívesen intézem a körzet lakóinak személyes problémáit is.

Kovács Gergely (MSZP): – Körzetemben megvalósult a csatornázás, ezzel párhuzamosan az úthelyreállítás jóval magasabb szinten valósult meg. Két év alatt három lakóutca kapott szilárd burkolatot az útalappályázatból. Ezt szeretném elsősorban folytatni a továbbiakban is.

Dr. Nagy Lajos (MSZP):
– A körzetemben legnagyobb eredmény a sportcsarnok-beruházás megkezdése, ami a ciklus végére meg is valósul. Az önkormányzat elmúlt két évében komoly vívódással születtek a döntések, ám ezek mindig a város jövőjét biztosítják. Úgy gondolom, hogy a városba, illetve a környékére tervezett négy nagy beruházásból legalább kettő megépül az elkövetkezendő néhány évben.

Nagy Sándor (Civil Fórum): – Sikerült elérni, hogy az oktatás átszervezése során figyelembe vették szakmai érveinket és az óvodákat nem érintette a változás, valamint a Bartókban is megmaradt az alapfokú képzés. A legnagyobb eredmény, hogy az önkormányzatnak a megszorítások ellenére is sikerült biztosítania a város működését és eleget tennie feladatainak.

Németh Sándor (MDF): – Ellenzékiként is viszonylag sok módosító javaslatomat fogadta el a testület. Az igazgatási és ügyrendi bizottság elnökeként javaslatomra sikerült bővíteni az okmányiroda létszámát, így némileg javultak ott a körülmények. A Volán-pályaudvar ügyében az MDF-frakció által összehívott egyeztetés eredményeként egy rossz helyzet után elfogadható állapot állt elő. A tulajdonosi bizottságban munkám nyomán a város jobban odafigyel az értéktárgyaira.

Az önkormányzat vagyonvesztése

Nyitrai József (Labe): – Képviselőként lehetőségem van a közüzemi szolgáltatási tarifák változásainak ellenőrzésére, ezáltal segíteni a lakosságot. Fennállása óta a legnagyobb vagyonvesztést szenvedte el az önkormányzat az elmúlt két évben, többek közt a Flexum eladásával a piaci ár töredékéért, illetve a pályázatok baráti alapon történt kiértékelésével és odaítélésével.

Pandúr Imre (MSZP): – Képviselői keretem segítségével szilárd burkolatot kapott a Rákóczi utca. Újudvaron az útépítésben sajnos nem tudtunk előrelépni, mivel a lakók nem tudják biztosítani az önrészt. Egy közösségi ház létrehozását azonban sikerült előkészíteni, s a közeljövőben meg is valósulhat.

Dr. Pap János (Fidesz): – Sikerült a Fidesz markáns megjelenítése a városban, a nem kellően feltárt ügyek napirendre kerültek, folyamatosan napirenden tartottuk őket és kerestük a megoldást. Nincs tabu, minden problémát képviselek. Az egyik legnagyobb eredménynek tartom, hogy sikerült megakadályozni nagy mennyiségű gázmassza lerakását a városban.

Sári Gyöngyi (MSZP): – A csatornázásban végre teljesen lefedett az Ipartelep. Két lakóutca az útalapból szilárd burkolatot kapott. Megépült a körzetben a hipermarket és egy körforgalom, normalizálódott a buszközlekedés, a korábbi kettő helyett ma már négy járat közlekedik az Ipartelepen, valamint megépült egy korszerű buszvégállomás a területen.
Stipkovits Pál (MSZP): – Egyéni képviselőként a vállalt célkitűzéseket időarányosan teljesítettem. Régi probléma oldódott meg a Háromtölgy utcában a közművesítéssel, illetve több utcát sikerült leaszfaltozni. Probléma, hogy a Lajta-lakókertben a gyors beépüléssel nem tudott lépést tartani az infrastruktúra, az útépítés. Aktívan támogattam a Majoroki Polgári Kör és a szlovén kisebbségi önkormányzat munkáját.

Szabó Miklós (MDF):
– Az Éltes-iskola elhelyezése nem a leg- ideálisabb módon valósult meg, az útfelújítások hosszú ideje húzódnak és mára rendkívül veszélyes a város eladósodása. Az ígéretek ellenére a sportcsarnok beruházása leállt, így teljes biztonsággal kijelenthető, hogy nem ott rendezik meg a 2005-ös erőemelő-világbajnokságot. A testület többségének rossz döntései közül néhányat sikerült tompítani az egyeztetéseken – például a buszpályaudvar vagy a Bartók-iskola átszervezése kapcsán.

Szentkuti Károly (SZDSZ): – A 650 éves jubileumra szervezett rendezvénysorozat egyrészt erősítette az itt élők kötődését, másrészt pedig ezen keresztül megmutatkozott a közösségi szellem. Megoldódott az Éltes-iskola végleges elhelyezése is. Egy jól felszerelt, modern iskola jött létre az oktatási rendszer kisebb korrekciójával, aminek kapcsán már megnyugodtak a kedélyek. A sport– és szabadidőközpont előkészítése végső stádiumába ért, így jövőre megindulhat a beruházás.

Dr. Szeredi Ádám (MVE):
– Sikerült elérni, hogy a helyi vállalkozások és ezzel együtt a helyi munkavállalók előnyben részesüljenek a városi beruházások kivitelezésénél. A szakbizottságban létrehoztuk az egészségvédelmi alapot, valamint frakciónk képviselői tiszteletdíjaiból mintegy ötmillió forinttal támogatta a kórház gyermekosztályát.

Dr. Tóásó Gyula (MSZP):
– Sikerként könyvelem el, hogy a számos „ellendrukker" és „gáncsoskodás" ellenére megépülhetett a városi gördeszkapálya, aminek az előkészítését már az előző ciklusban elkezdtem. Kudarcként tartom számon, hogy nem sikerült a frakciótársaimat meggyőznöm arról: az MSZP-frakciónak végre kezébe kellene vennie a város vezetését.

Fejlődik a belváros

Varga József (MSZP): – Elkészült a Partos utca és környékének csatornázása, valamint itt az úthelyreállítás. Több épület tatarozása folyik a mosoni belvárosban. Itt új üzletek létesültek, elkészült a mosoni belváros rekonstrukciós terve is. A Kühne-pályát sikerült megmenteni a város részére, és a közeljövőben a temető bővítésében is érdemben előreléphetünk.

Vida László (SZDSZ): – Számos lakossági megkeresés elintézése mellett megindult a Frankel-lakótelep rekonstrukciója és a Lőpor utca építésének előkészítése. A körzetben továbbra is nagy problémát jelent a Kossuth utca jelentős forgalma, én a teherforgalom elterelését szorgalmazom. Óriási erőfeszítésekkel sikerült biztosítanunk a város sportegyesületeinek működését.

Vucsics Péter (MSZP): – A magyaróvári belváros folyamatos és erőteljes fejlődésen ment át és szinte teljesen kiépült a kábeltelevízió-hálózat. Jövőre elkészül a Kert utca aszfaltozása is, s ezzel csupán egy szilárd burkolat nélküli utca marad a Károlyliget e részén. Sikerként könyvelem el a város sportkoncepcióját is, amit egyhangúlag fogadott el a testület.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtartanák az erőművüket

Három magyarok lakta szlovákiai kisközség mégis harcba kezd leendő törpeerőművéért. A kompenzációként megkapott építési és működtetési lehetőséget a hitelért cserébe mégsem adnák át vállalkozóknak, hanem maguk pályáznának uniós forrásokra, s az erőmű termelte hasznot is saját településükre fordítanák. Tovább olvasom