Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 7°C Még több cikk.

Megyei „nemek

Budapest - Kétszázötvenmillió forintot kért Szigetköznek a négyes metró keretéből Szakács Imre: javaslatát a parlamentben leszavazták. Nemet „nyomott" megyénkből Tóth Tiborné dr. és Kránitz László, Balogh József tartózkodott, Molnár Csaba nem szavazott.
A jövő évi költségvetéshez a napokban módosító javaslatot terjesztett be Szakács Imre (Fidesz), melyet a szigetközi fejlesztési tanács is támogatott. Azt indítványozta: 230 millió forintot Szigetköz-rehabilitációra és a Mosoni-Duna komplex területfejlesztésére költsenek (ugyanekkora keretösszeg állt rendelkezése a 2005-ös költségvetésben), további húszmillió pedig a Szigetköz–Felső-Duna Mente Térségi Fejlesztési Tanácshoz kerüljön.

Ez utóbbit azért tartotta indokoltnak, mivel így a térségbe érkező források felhasználásában meghatározó szerepet kaphatna a tanács. „A jövő évi költségvetési törvényben megjelenő (összességében nem túl nagy) támogatások a Duna-elterelés óta rendkívül nehéz helyzetben lévő Szigetköz számára fontosak. Egyrészt jelzésértékűek, másrész szolgálják a megoldásra váró feladatok megvalósítását és a tanács működését" – áll az indoklásban.

Dunakilitinél: „Az elterelés óta nehéz helyzetben a Szigetköz


A fejlesztési tanács legfontosabb feladatai között megemlíti a Duna Rajka és Ács közötti szakaszának, a Mosoni-Dunának, a Duna mellékágrendszerének ökológiai rehabilitációját, az infrastrukturális és turisztikai fejlesztéseket. Szakács forrásátcsoportosítást javasolt: a budapesti négyes metró 16,2 milliárdos keretét 250 millióval kurtítaná – a Szigetköz javára.

A módosító indítványt kedden tárgyalta a parlament. A megyei szocialista képviselők közül a mosonmagyaróvári Tóth Tiborné dr. és a soproni Kránitz László nemmel szavazott. A győri Balogh József tartózkodott, Molnár Csaba pedig bár jelen volt a parlamenti ülésen, nem szavazott.

A Fidesz és a kereszténydemokrata honatyák a módosítás mellett voltak, egyedül Szakács Imre nem szavazott saját javaslatára. A demokrata fórum és a szabad demokraták nem támogatták az elképzelést. Érdekesség, hogy Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter sem állt szavazatával az ügy mellett.

Így végül 145 igen mellett 210 nem szerepelt az országgyűlési összesítésben, s az indítványt elvetették.

„Az Országgyűlés környezetvédelmi bizottságának elnökénél javaslatot tettem a belső költségvetés módosítására: a rehabilitációra fordítható pénzösszeg másfélszeres növelése helyett kétszerest szerettem volna elérni. Kovács Kálmán szakállamtitkár lebeszélt erről, s Fodor Gábor miniszter is rossz néven vette volna a brüsszeli kezdeményezés után: ezzel a lépéssel veszélyeztettem volna a két mosoni-dunai milliárdos nagyprojektet. Ezért nem adhattam be javaslatomat, s nem szavaztam meg Szakács Imre indítványát sem: ennek elfogadása egyébként a kormány támogatása nélkül esélytelen volt" - mondta Tóth Tiborné dr. Szerinte a nagyprojektek brüsszeli támogatása jó úton halad.

Olvasóink írták

 • 6. sandino 2007. december 31. 12:46
  „Okoska a Hupikék törpikékből. Panaszkodik, hogy médiakaranténban érzi magát, pedig tudhatná, hogy médiakarám is létezik.Hajszálon múlt a megválasztása,de úgy adja elő magát,mintha ő lenne a Bathman Hollywoodból. Pedig ez a vidék nem Hollywood, sőt ott se minde very good !”
 • 5. Hito 2007. december 03. 13:39
  „Tisztelt Gerinc!
  Teljesen egyetértek Önnel, de kérem ne kívánja, hogy Tóthné visszamenjen tanítani. Elég nagy írtást végzett a fejekben a Gimnáziumban. A Minőségbiztosítás Nagyasszonnya se ide, se a Parlamentbe nem való szeritem. Ez a véleményem, mivel nem rá szavaztam és ezután sem teszem.”
 • 4. Gerinc 2007. december 03. 10:29
  „Tisztelt Tóth Tiborné!
  Ha a munkályát ilyen felelősség teljesen végzi nyugogtan menjen vissza tanárnak!!! Mert amióta képviselő lett abszolutt nem hallotunk Önről! Elődje sokkal mozgékonyabb volt mint ön. Ön semmi nemü rendezvényen programon nem vesz részt, eltünt mosonmagyaróváron!
  S ne feledje önt megbízták az emberek s ön ez ellen tett, HIBÁZOTT!!!
  NEM AZOKAT KÉPVISELTE AKIKNEK A MEGBIZOTJA. Ebből adodik hogy le kellene mondania!
  Ha Gyurcsány miniszterelnök úr nem jött volna el Mosonmagyaróvárra akkor maga nem ülhetne a parlamentben. Mindezt neki köszönheti és nem Pedig Saját Érdemeinek!!!
  A magyerázkódását othol családő körben adja elő, Mosonmagyaróváron ezzel a tettével szerzett egy hatalmas feketepontot!”
 • 3. pancser 2007. december 02. 10:35
  „Csak a karrierjét építgeti a nagyságos asszony, hátha listán még egy ciklust végigülhet. Az biztos, hogy nem egy szimpatikus jelenség, kioktató modorral, meg Szigetköz elleni szavazással egyénileg nincs esélye. Képviselőtársa volt annyira intelligens, hogy leglább tartózkodott, mert működött a lelkiismerete!”
 • 2. smovar 2007. december 02. 07:39
  „Mióta bekerült a parlamentbe egy értelmes húzása sem volt.Hozzá hülyült a többi képviselőhöz.”
 • 1. xy 2007. december 01. 18:57
  „A Nagy Tóthné! A Nagy Pártoló!

  Júdás.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gála a kárpátaljai óvodások javára

Mosonmagyaróvár - A Fehér Ló Közösségi Házban már ötödik esztendeje annak, hogy az advent előtti… Tovább olvasom