Kisalföld logö

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Megújult a városháza Lébényben

Rendhagyó avató keretében adták át a napokban a felújított városházát Lébényben.
Rendhagyó avató keretében adták át a napokban a felújított városházát Lébényben. A meghívottak – köztük Nagy István agrárminiszter, Széles Sándor kormánymegbízott és Németh Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke, a hivatal dolgozói és a helyiek együtt vágták át a nemzeti színű szalagot.

Nagy István, a térség országgyűlési képviselője elmondta: ha egy település fontosnak tartja, hogy központi épülete megszépüljön, az mindig példaértékű és azt jelzi, hogy az önkormányzat gondos gazda.
– Az energetikai felújítás külön üzenet, mivel az energia és a környezetvédelmi kérdések ma különösen hangsúlyos szerepet játszanak, s itt mind a kettőre jó példát látunk – emelte ki az agrárminiszter.

Németh Zoltán hozzátette: örömteli, hogy az utóbbi időszakban olyan területfejlesztési források érkeznek a térségbe, amire eddig nem volt példa. Az energetikai felújítások a klímavédelem szempontjából is fontosak és hozzájárulnak a megyei klímastratégia megvalósulásához. Széles Sándor a lébényi beruházással kapcsolatos állhatatos munkát dicsérte, s azt kívánta, hogy ez a hit maradjon meg a további építkezéseknél is.
 
Meghívottak és vendéglátók együtt vágták át a városházán a szalagot.
Meghívottak és vendéglátók együtt vágták át a városházán a szalagot.

A lébényi városháza felújításának menetét dr. Tóth Tünde jegyző és Kovács Gábor polgármester részletezte. A helyi önkormányzat 2016-ban nyújtott be támogatási kérelmet a hivatal épületének energetikai célú felújítására. A pozitív döntés 2017 májusában született meg az ötvenmillió forintos támogatásról, s tavaly májusban írták alá a vállalkozói szerződést.

A beruházással a városvezetés régi terve valósult meg, melynek keretében a külső határoló szerkezetek (homlokzat és nyílászárók) egy 1930-ból származó képeslap nyomán újultak meg. A világítást korszerűsítették, valamint napelemes rendszert helyeztek el. Mindezek eredményeként sokat javult az épület energetikai besorolása. A pályázati támogatást további nyolcmillió forinttal egészítette ki a város.

A munkát tavaly augusztus végén fejezték be. Hogy az átadóra eddig kellett várni, azzal indokolták, hogy mostanra varázsolták otthonossá a dolgozók a munkahelyüket. Nőnapra virágokat és növényeket vásároltak, amiket együtt ültettek el. Érdekesség, hogy irodákat is átcsoportosítottak a funkcionalitás jegyében. Ahogy az is, hogy a több mint százéves épületben talált régi kincsek közül többet megmentettek az utókornak. Így egy rozsdás páncélszekrényt, egy ütött-kopott órát vagy a valamikori padlásfeljáró eredeti faszerkezetét. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tervek szerint 2020-ban már nem düböröghetnek a kamionok Jánossomorján

A tervek szerint 2020-ban már nem düböröghetnek a kamionok Jánossomorján
A kamionok a 86-os számú főúton keresztül haladnak át a városon. A helyiek régóta szeretnék elérni a tranzit nehézgépjármű-forgalom elterelését. Tovább olvasom