Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Megoldatlan teherforgalom

Mosonmagyaróvár képviselő-testülete legutóbb a város közlekedési viszonyait és a parkolási rendelet érvényesítését vitatta meg.
A képviselő-testület elé került beszámoló szerint Mosonmagyaróvár egytengelyes közlekedési szerkezetét az Aranyossziget és a Mosonyi utca összekötésével sikerült némileg feloldani és a súlyosan terhelt Szent István király útját tehermentesíteni. Az M1-es autópálya határtól városig vezető szakaszának ingyenessé tétele azonban nem enyhítette a zsúfoltságot. A belváros teherforgalomtól mentesítését súlykorlátozással sajnos nem lehet megoldani, mivel Budapest felől az autópálya az M15-ös csomópontig díjfizetéses, így szükség van egy alternatív útvonal biztosítására. Ezen túl a mosoni Hungarocamion-telephely miatt is bejönnek a kamionok a városba.

Folytatódik az építési korszerűsítési program

A település belső úthálózatáról elhangzott, hogy az elmúlt években az útalappályázat keretében lakossági költségvállalással számos lakóutca megépítésére és felújítására nyílt mód. Ez a korszerűsítési-építési program idén tovább folytatódik. Ezen túl a város tömegközlekedését lebonyolító, illetve hálózati forgalmi szerepet betöltő útjainak építése is folyamatban van. Szükség lenne továbbá a környező településeket, illetve városrészeket összekötő kerékpárút-hálózat teljes kiépítésére. A testületi ülésen felmerült, hogy bár a mozgáskorlátozottak akadálymentes közlekedése érdekében már elvégezték a szükséges átalakításokat, ám fontos lenne a vakok és gyengénlátók közlekedését is segíteni a jelzőlámpás csomópontoknál.

Sok a bliccelő, kevés a fizető

Mosonmagyaróváron nem alakultak ugyan ki baleseti gócpontok, ám veszélyessége miatt felvetődött a Marx – Engels – Kiserdő utca csomópontban egy körforgalom kialakítása. A Kolbai utcában rendszeresen várakozó buszok okozta probléma is szóba jött az ülésen. Megoldás lehetne, ha a buszok a városközpontban, a kulturális központ parkolójában várnák ki, míg utasaik a termálban pihennek.
A fizetőparkolók működtetésének tapasztalatait összefoglalva elhangzott, hogy a várakozóhelyek kihasználtsága az óvári városrészben 24,8, Mosonban pedig 17,89 százalékos. Bár az üzemeltető az engedély nélkül parkolókat rendszeresen bírságolja, sok esetben nehézkes annak beszedése. Az idei év első negyedében például 3410 esetből 712-t fizettek be utólag. Továbbra is megoldatlan problémát jelent a kórház rendelőintézete előtti parkolás, valamint a rendszeresen tilosban várakozók megfékezése.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Légből pottyant polgármester

A dunaszigeti falunappal együtt megrendezett IV. Aranymosó Fesztivál ugyan ezreket nem csalogatott… Tovább olvasom