Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Megkezdődött a daganatos betegeket megtévesztő férfi pere Mosonmagyaróváron

Kuruzslással vádolják a férfit.
Kuruzslás vádjával megkezdődött a Mosonmagyaróvári Járásbíróságon szerdán  annak a férfinak a büntetőpere, aki öt éven keresztül állatorvosi  végzettséggel kezelt különböző stádiumú daganatos betegeket -  közölte a Győri Törvényszék szóvivője.  
    
Máté Kinga elmondta, hogy a vádirat szerint D. T. az  állatorvosi diplomája alapján viselt doktori címét felhasználva azt  a látszatot keltette, hogy humán orvosi végzettséggel rendelkezik,  magát rákkutatónak és professzornak titulálta, amivel  megtévesztette az embereket.   
    
A vádlott 2010 és 2015 között - mint a Nemzetközi Rák  Információs és Prevenciós Központ Kiemelten Közhasznú Alapítvány  képviselője - egy otthonában kialakított irodában és a fővárosban  hetente két-két alkalommal fogadott különböző stádiumú daganatos  betegeket. Őket életmód-, étkezési és folyadékbeviteli tanácsokkal  látta el, és egy termék fogyasztását, valamint nagyon magas dózisú  C-vitamin intravénás beadását javasolta.    
    
A betegekkel adatlapot töltetett ki, ezekből a személyes  adataik mellett megismerhette a betegségük típusát, stádiumát,  étkezési szokásaikat. A leadott orvosi leletek alapján meghatározta  a szükséges C-vitamin mennyiségét, amit három, ápoló végzettségű nő  adott be heti három-öt alkalommal az adott betegnek a lakásán.

A betegek a magas tartalmú C-vitamint az infúziós oldattal és  minden tartozékával az egyik budapesti, a vádlott által ajánlott  patikában szerezték be. 
       
A vádirat szerint a C-vitamin ampulla  beadása - akár injekcióban, akár intravénásan - úgynevezett invazív  beavatkozásnak számít, amelyet csak orvos rendelhet el, a vádlott  azonban 1964-ben nem orvosi, hanem állatorvosi diplomát szerzett.  Nem tagja sem a Magyar Orvosi Kamarának, sem a Magyar Állatorvosi  Kamarának.    
    
Az első tárgyalási napon a vádlott nem vallotta magát bűnösnek.  Arra hivatkozott, hogy állatorvosi tanulmányait követően több  helyen folytatott különböző holisztikus tanulmányokat, például  Kínában és az amazóniai esőerdőben. A végzettségeket igazoló  bizonyítványokat a legközelebbi tárgyalási napon, november 14-én  kell majd bemutatnia.    
    
A bíróság a legkorábban jövő tavasszal hozhat ítéletet az  ügyben.  
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy kilométeres lesz az osztrák kerítés Hegyeshalomnál - fotó

Négy kilométeres lesz az osztrák kerítés Hegyeshalomnál - fotó
A hegyeshalmi átkelőtől mindkét irányba, mintegy két-két kilométerre építenek az osztrákok… Tovább olvasom