Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 4°C Még több cikk.

Mégis lesz kaszinó Hegyeshalomban?

A FigyelőNet értesülési szerint késik ugyan, de nem hiúsul meg a Jackson-klán feje, Joe Jackson és az atlantai székhelyű Royal Distribution Inc. hegyeshalmi kaszinó- és hotelalapítási terve. A Crystal City néven futó beruházás értéke elérheti az egymilliárd dollárt.
Az osztrák Wirtschaftsblatt cikke szerint lehet, hogy meghiúsul a legendás popénekes, Michael Jackson apja, Joe Jackson és Hans
Asamer osztrák nagyvállalkozó hegyeshalmi kaszinó- és hotelépítési befektetése. A Crystal City névre keresztelt kaszinó és szállodakomplexum építése nem indul meg az idén tavasszal, építési tervek és az ezek függvényében kiadható kaszinókoncesszió hiányában. Egyelőre nincs is pontos dátum az 1,8 hektáros határ menti területre tervezett építkezés megkezdésére.

Csak csúszik a beruházás, de nem állt le

Egy ilyen horderejű beruházáshoz idő kell - indokolta Hans Asamer az FigyelőNetnek az építkezés megkezdésének késlekedését, és hozzátette: a projekt készülőben van. Sőt új - meg nem nevezett - befektető csatlakozott a Royal-Jackson-Asamer triászhoz.

A projekt magvalósítására kiszemelt hegyeshalmi területet a felső-ausztriai nagyvállalkozó, Hans Asamer adta el egy évvel ezelőtt 39,2 millió euróért Joe Jacksonnak és társának, a Royal Distribution Inc.-nek. Asamer a Wirtschaftsblattnak cáfolta a projekt esetleges leállásáról szóló híreket. Mint mondta: a befektetők őt nem értesítették a tervek feladásáról, sőt az amerikai alap elnöke, Jack Oekeke a közeljövőben látogat el a területre.

Ugyanakkor hozzátette: a mai napig nem született meg a befektetésről szóló üzleti terv, sőt építési tervek sem készültek. A terület beépítésének terveivel egyébként a szabadidőpark-építésben már jártas müncheni Tre csoportot bízták meg.


A hegyeshalmiak türelmesen várnak

Egyelőre senki nem kért engedélyt a kaszinóberuházásra - közölte a FigyelőNettel Vincze Zoltán, Hegyeshalom polgármestere. A Hans Asamer nevével fémjelzett befektetői csoport az M15-öshöz kapcsolódó csomópontot kialakította (a területhez földcserével jutottak hozzá), és azt kérték, hogy a rendezési tervbe ipari parkként tüntessék fel.

Joe Jacksonnal nem találkoztak a polgármesteri hivatal képviselői, az egyeztető tárgyalásokon nem vettek részt. Vincze szerint a projekt túl van azon a stádiumon, hogy visszafordítható legyen.

A polgármester állítja, Hegyeshalom adottságai kiválóak, fekvése az autópálya, Bécs és Budapest közelsége, a légi és vasúti csomópontok miatt egyaránt kedvező. A beruházás mindenképpen hasznos lenne a városnak, de ha ezt a projektet nem valósítanák meg, akkor lesz helyette másik. Vincze szerint a befektetői szándék fennáll, csak a tavaly szeptember 11-ei terrortámadás sok korábbi tervet átrajzolt. Feltehetően ez is szerepet játszik a csúszásban.

Asamer nem bukhat

Asamer elmondása szerint a Kristályváros "alapkövét", a kaszinó üzemeltetéséhez szükséges koncessziót még nem szerezte be a társaság, igaz, nem is tehette, hiszen annak feltétele az, hogy az építési tervek elkészüljenek. Amennyiben Jackson és Oekeke megegyezik a tervekről, az osztrák üzlettárs feladata lesz az engedély beszerzése a magyar hatóságoktól - egy korábbi pénzügyminisztériumi látogatás alkalmával már kaptak is ígéretet a beruházók.

A szerződés szerint Asamer, akit az osztrák lapok nemes egyszerűséggel csak "ócskásbárónak" hívnak, az engedély beszerzésével jut hozzá a korábban említett vételár második részéhez. Ha azonban a beruházás mégsem valósulna meg, a Royal 3 millió dollárral és az 1,8 hektáros területtel "fizet" az osztrák bányatulajdonosnak.

Olvasóink írták

  • 1. Lucifer 2008. május 06. 00:17
    „Jelemző hazai vonás, hogy tervezünk egy nagyot és nem lesz belőle semmi. Akkor lesz igazán vicces, ha ehhez a külföldiek is társulnak, méghozzá olyan nevek, mint Jackson.
    Igaz véletlen elszólás volt, de Széles Sándor, máriakálnoki polgármester egy hasonló nagy projektről (Máriafürdő) szóló interjúban komlexum helyett komplexust említett, és ismerve e két történetet nem is járt messze az igazságtól.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szövetkezeti üzletrészek: lesz, de mennyi?

Dunaszigeten üzletrészügyben egyelőre nem csillapodnak a kedélyek. Miután hosszas huzavona és jó… Tovább olvasom