Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Még karácsonyra sem biztos a fűtés

Mosonmagyaróvár - Még mindig nincs gázszolgáltatás abban a mosoni társasházban, melynek lépcsőháza a múlt hónap végén kiégett.

A mosonmagyaróvári tűzoltóság szakértőt vont be a vizsgálatba, melynek eredményére akár még két hónapot is várni kell.

Fagypont alá süllyedt a hőmérő higanyszála, és még mindig nem oldódott meg a gázszolgáltatás abban az Enge János utcai társasházban, melynek a múlt hónap végén – egyelőre ismeretlen körülmények között – kiégett a lépcsőháza. Portálunk most újból megkereste a társasház lakóit.

– A biztosítótársaság azt ígéri, hogy amint a tűzoltóság lezárja az ügyet, fizetni fog a három biztosítással rendelkező lakásra 850 ezer forintot. A gázkazánok és csövek cseréje körülbelül 3 millió forintba fog kerülni – magyarázza Kovács László, az egyik lakó. Addig is családja villanyradiátorral fűti a lakást. Az épület lépcsőházának kifestését a Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. vállalta. Mostanra elkészült az alapozó festés, várhatóan hamarosan kicserélik a megrepedezett járólapokat és a kiégett lépcsőház bejárati ajtóit is. A gázkazánok és csövek elhelyezése után következhet a belső festés.

Mészáros István családjával: ˝A gázkazánokat minél előbb cserélni kellene, mert sok a gyerek a társasházban.˝
Mészáros István családjával: ˝A gázkazánokat minél előbb cserélni kellene, mert sok a gyerek a társasházban.˝

– Mostanra már van villanyunk, a kábeltelevíziós szolgáltató is kicserélte a megégett berendezést. Gázpalackkal működő kályhával fűtünk, vizet a mosógéppel melegítünk – mondja Varga Andrea, az egyik földszinti lakásban élő kétgyerekes édesanya, aki reméli, karácsonyra már végre megkezdődhet a gázszolgáltatás a társasházban. A családnak nincs biztosítása, így nekik 400–500 ezer forintba fog kerülni a gázkazán és a bejárati ajtó cseréje. Párja, Mészáros István munkahelyén gyűjtést szerveztek a kollégák és a főnöke is támogatást nyújt a bajba jutott családnak. ˝A gyerekek még mindig félnek, lányom, Rubina minden éjjel fél egykor megébred˝ – tette hozzá az édesanya.

A mosonmagyaróvári tűzoltóság szakértőt vont be a vizsgálatba. Szilágyi János tűzoltóparancsnok-helyettes megerősítette: egyelőre nem kapták meg a szakértői véleményt, ez akár még két hónapig is elhúzódhat.

Olvasóink írták

 • 9. pancser 2009. október 22. 21:16
  „Nem is értem, néhány nap alatt rendbe lehetne tenni a rendszert, miért totojáznak? Aztán hogyan lehet, hogy egy társasházban valakinek nincsen biztosítása. Itt egy hasonló probléma nem marad a egy lakáson belül. Ilyen helyzetben, társasházban lakni piszokul nagy rizikó. Ostoba törvényeink miatt vannak akik sem közös költséget nem fizetnek, biztosításuk meg pláne nincs. Megette a fene az ilyen nagy demokráciát! Mi van akkor, ha mondjuk most meg a gázpalack robban fel és kidönt néhány falat. Vajon biztosítással nem rendelkezőkön majd hogyan hajták be a kárt?”
 • 8. jánosi 2009. október 22. 17:59
  „Imcsi ezt én sem értem : három lakásnak van, a többinek nincs biztosítása ? Úgy látszik nem minden
  bank követeli ezt meg a hitelhez.....
  Ettől függetlenül a gyújtogatókat kell felelősségre vonni, anyagilag is !”
 • 7. Imcsi 2009. október 22. 16:10
  „Én nem okolom a károsultakat, csak nem értem, hogy vannak köztük olyanok, akik az új építésű lakásukra nem kötöttek biztosítást!”
 • 6. jánosi 2009. október 21. 20:35
  „Imcsi melyik biztosító fizet szándékos gyújtogatásra ? megvárja rendőrségi eredményt, bírósági
  ítéletet,( több év ) utána mutogat a tettesre : perelje polgári perben !
  Kicsit fals a károsultat okolni egy szándékos, primitiv gyújtogatásért !”
 • 5. Imcsi 2009. október 21. 20:23
  „Egy kicsit(?) szemét leszek és megkérdezem: akinek nincs biztosítása, készpénzért vette a lakást és sajnálta a pár ezer forintot a biztosításra? (tudtommal amelyik lakáson kölcsön van, annak kötelező a biztosítása is!)”
 • 4. jánosi 2009. október 21. 17:18
  „És ha gyűjtést rendeznének a szomszédban a gyanítható tettesek között ? Az egyik merci árából
  megoldható lenne a helyreállítás.Persze nem vagyok naiv, a gyűjtőket felszerelném, minta az okt. 23-i
  rendőr droidokat.”
 • 3. Griffin 2009. október 20. 17:51
  „villany van, kábelteleviziós szolgáltató kicserélte megégett vezetéket: ez a lényeg,nem?Tévé legyen, akkor minden szuper!”
 • 2. rivotril2mg 2009. október 20. 17:36
  „azér az se gyenge hogy elolvasod ezt a cikket, utána egy cikkel feljebb mész megf hogy futtatják a környék közbiztonságát, mi lenne ha rossz lenne a biztonság?”
 • 1. Boróka53 2009. október 20. 17:16
  „A pofám leszakad!! Két hónapig "szak-ért egy szakértő"????Ha esetleg kihúzná az íróasztala alsó fiókját, talán hamarabb is menne!! Attól nem lesz magasabb a díjazása( (?), ha hetegik "bírkózik" a feladattal!! Ez a szakmája, munkája - dolgozzon gyorsabban, hatékonyabban!! - ha nem sikerül, keressenek másikat!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MÁV: Győrből Pozsonyba? Csak Pesten vagy Bécsen át!

A legfrissebb tervezet szerint a megyében csak a Rajka-Hegyeshalom szakasz maradt a "halállistán". Tovább olvasom