Kisalföld logö

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Második helyezést ért el a postagalamb-olimpián

A 36. postagalamb-olimpián második helyezést ért el a mosonmagyaróvári Nádas Pál galambja a standard fiatal tojó kategóriában. Viglidán Ágoston standard hím galambja szintén második és egy másik szárnyas pedig negyedik helyezést ért el.
Január 25. és 27. között rendezték meg a postagalamb-olimpiát Poznanban. Országonként 40 szárnyas indulhatott. Hazánk összesítésben az ötödik helyen végzett.

– Már az is óriási megtiszteltetés, ha egy galamb kijut az olimpiára – meséli a mosonmagyaróvári Nádas Pál, az ezüstérmes galamb tenyésztője.

– Egyébként az én versenyzőm rokona Viglidán Ágoston sikeres galambjának.
Nádas Pál postagalamb-tenyésztő munkájára már a Föld túlsó oldalán is felfigyeltek, így bekerült egy Kínában kiadott galambászalbumba is.
Nádas Pál postagalamb-tenyésztő munkájára már a Föld túlsó oldalán is felfigyeltek, így bekerült egy Kínában kiadott galambászalbumba is.
Mint megtudtuk tőle, minden galambnak vezetett családfája van és fontos a jó pedigré is. A most sikeres madara 2018 tavaszán született és gazdájának már három hónapos korában feltűntek jó adottságai és a külleme.

Nádas Pálnak már 23 olimpiai helyezése van az ideivel együtt és mint minden sportágban, ahol már csak a legjobbak vannak versenyben, az első és a második helyezettet csak egy hajszál választja el egymástól: 0,25 századdal lett jobb most egy galamb az övénél Lengyelországban.

A világhírű mosonmagyaróvári tenyésztőtől már vittek állatot Kínától az arab országokon át szinte mindenhova. Belgiumban, a sportág vezető nemzetei között számon tartott országban még a belga királynétól is kapott elismerést.
Nádas Pál örömmel körbevezetett minket a galambdúcban.
Nádas Pál örömmel körbevezetett minket a galambdúcban.
 – Ezenkívül óriási megtiszteltetés, hogy a világ legjobb galambásza, Emiel Denys is eljött hozzám szárnyasért és meglátogatta a dúcomat – monda érdeklődésünkre a büszke tenyésztő.

Az idén már ötven éve megszakítás nélkül versenyző Nádas Pál a következőképpen fogalmazott:

– Én már mindent elértem a postagalambászatban. Ezután már csak galambászni szeretnék. Az a további álmom, hogy a tőlem elvitt állataim leszármazottai jó eredményeket érjenek el a versenyeken és más tenyésztőket is segítsenek hozzá nagy díjakhoz – zárta végezetül a beszélgetést Nádas Pál.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamarosan orvos is lesz Püskin

Hamarosan orvos is lesz Püskin
Építési telkek és felújított orvosi rendelő várja az új lakosokat és cégeket Püskin. Tovább olvasom