Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

Masnikkal a rákmegelőzésért

A mályvavirág a méhnyakrák megelőzésének jelképe. Ez az egyik vezető halálok a nőknél, melyre a lébényiek harmadszor kívánják felhívni a figyelmet: turnéra indultak és csütörtökön rendezvényt szerveznek.
 
Méhnyakrákban évente 1000– 1200 nő betegedik meg, és évente 400-an halnak meg ez okból. Az évenkénti méhnyakrákszűrés minden nő életében fontos, hiszen a korai stádiumban végzett kezelés a kulcs a teljes gyógyuláshoz. A megelőzés fontosságára hívja fel a figyelmet az európai méhnyakrák-megelőzési hét, melyhez Lébény idén harmadszor csatlakozott. A kisgyermekes édesanya, László-Rosta Zsanett saját történetével is küzd a nőknél egyik vezető halálokot jelentő betegség ellen. A megye legifjabb városa ebben már korábban melléállt.
A Kisalföld mosonmagyaróvári szerkesztőségében is fogadtuk a lébényi akció képviselőit.
A helyi közösségi házba (Akácfa utca 76.) csütörtök délután 5 órától méhnyakrák-megelőzési rendezvényre várják az érdeklődőket. Idei vendégük Tóth Icó, a Mályvavirág alapítvány elnöke. Itt díjazzák az óvodások és iskolások rajzpályázatra beküldött alkotásait is. Az alkalomra egyébként Kovács Gábor polgármester – aki kezdetek óta támogatója a kezdeményezésnek – egy újabb mesét is alkotott. 

A csütörtöki rendezvényt megelőzően a lébényi akció szervezői turnéra indultak a térségben. Zsanett mellé csatlakozott Árendás Anikó kulturális és Pusztai Dóra polgármesteri referens. Tájékoztató kiadványt, mályvaszínű kitűzőket vittek Máriakálnokra, a kimlei LEADER-egyesülethez. Mosonmagyaróváron ellátogattak a városházára, a Kistérségi Egyesített Szociális Intézménybe, az Egészségfejlesztési Irodába, a Példa egyesület, a Moson Megyei Nők Egyesülete képviselőihez, valamint a Kisalföld mosonmagyaróvári szerkesztőségében is fogadtuk őket. Minden helyszínen két-két gyöngyszemet fűztünk fel, s így egy karkötő készült. A karkötővé fűzött gyöngyszemek az összefogást jelképezik. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díj az igényes muzsikáért

Díj az igényes muzsikáért
Mosonmagyaróvár Város Kultúrájáért Díjjal ismerték el az idén hetvenéves Mofém Fúvószenekar… Tovább olvasom