Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Másként emlékeznek az igazgatók

Mosonmagyaróvár - A kulturális központ korábbi igazgatója cáfolja, hogy nem segített volna a beszámoló elkészítésében. A jelenlegi ügyvezető szerint elődje csupán a korábbi beszámolót küldte el, noha még mindig a ház fizetett alkalmazottja.
Lapunk szombati kiadásában a képviselő-testület ülésének összefoglalója kapcsán számoltunk be arról, hogy több városatya is kifogásolta a január óta gazdasági társaságként működő Flesch Károly Kulturális Központ elmúlt éves tevékenységéről szóló beszámoló hiányosságait. A felvetésekre az alig két hónapja kinevezett ügyvezető azt mondta: az anyag összeállításakor segítséget kért elődjétől, akitől azonban azt a választ kapta, adja be a korábbi évi beszámolót, hiszen ugyanazok az adatok. Böröndi Lajos korábbi igazgató lapunknak cáfolta az ügyvezető kijelentését.

– A polgármester ugyan kérte a beszámoló kapcsán segítségemet, amit én meg is ígértem, hozzátéve: elvárom, hogy az intézmény vezetője hívjon fel. Erre a telefonhívásra azonban nem került sor. A központ titkárnőjétől viszont kaptam egy e-mailt ebben a tárgyban. Én elküldtem a tavalyi beszámolót azzal a megjegyzéssel, hogy mintának szolgálhat, a konkrét adatokat pedig minden bizonnyal szolgáltatni tudják a szakalkalmazottak, hiszen márciusra készül el a tavalyi statisztikai jelentés. Egy ilyen beszámoló formába öntése ugyan igazgatói dolgozat, de a csapatnak kell azt adatokkal feltölteni. Erre az e-mailre sem kaptam választ. Ezek után több mint furcsa a testületi ülésen elhangzott állítás, s úgy érzem, sikerült rossz színben feltüntetni. Ez azért is esik rosszul, mert aki ismer, az tudja, hogy még akkor is segítettem volna, ha mindenki előtt nyilvánvalóak eltávolításom körülményei. S mivel az önkormányzat mondott fel nekem harmincévnyi „közszolgálat" után, s a felmondólevélben a munkavégzés alól a felmondási idő tartamára felmentettek, még különösebb ez a rosszízű történet – mondta Böröndi Lajos.

A Kisalföld megkeresésére a jelenlegi ügyvezető, Csiszár Péter elmondta: mivel Böröndi Lajos még jövő év március 1-jéig a kulturális központ fizetéses alkalmazásában áll, ezért kérte meg, hogy segítsen a beszámoló összeállításában. Erre a megkeresésre Böröndi csupán a korábbi beszámolót küldte el, azzal a megjegyzéssel, hogy alapul szolgálhat. Ezenkívül semmiféle segítséget nem adott a korábbi igazgató.

Olvasóink írták

  • 2. értetlenkedő 2008. május 02. 15:17
    „JÖVŐ ÉV MÁRCIUS 1-JÉIG a kulturális központ fizetett alkalmazásában áll??????!!!!!!
    Hogy is van ez? Nem arról volt szó, hogy lejárt a megbízatása és mást válaszottak helyette? Miért kell még egy évig fizetést kapnia, ha már nem dolgozik ott? Ha a helyi döntéshozók közül olvassa valaki ezta fórumot, kérem adjon választ erre a kérdésre és arra is, hogy mennyibe kerül ez az adófizetők pénzéből.”
  • 1. Kultúrpatkány 2008. április 30. 16:25
    „Azt hiszem, akinek lejár a mandátuma, azt nem eltávolítják!
    Kár rugdalóznia B.L.-nak, mert az elmúlt 15 évben dolgoznia kellett volna és akkor még most is ő lenne az igazgató!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fesztivál a csülöknek

Hegyeshalom - Másodszor szervez Csülökfesztivált a Hegyeshalom Jövőjéért Egyesület május 3-án,… Tovább olvasom