Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 8°C Még több cikk.

Másfél mázsás beton lógott a járda felett

Szerencsére nem okozott tragédiát az a másfél mázsás betonlap, ami egy erkélyen lazult meg Mosonmagyaróváron.
Egy erkély méretes betondarabjának eltávolításához kérték a tűzoltók segítségét hétfőn este Mosonmagyaróváron az egyik Frankel-lakótelepi társasházhoz. A lakók észlelték, hogy az első emeleti erkély elejét takaró betonlap elmozdult a helyéről. A másfél mázsás darabot csupán a vasalat tartotta, félő volt, hogy lezuhan a járdára.

A tűzoltók kötelekkel kibiztosították a meglazult betont, gyorsvágóval elvágták a tartóvasakat, majd két, a falnak támasztott gerendán lassan leengedték az elemet. Az erkély tartószerkezete nem sérült meg, így az egyelőre nem fenyeget leszakadással.

Nagy István, a körzet önkormányzati képviselője szerint csak a szerencsén múlt és a gyors beavatkozásnak köszönhető, hogy nem okozott tragédiát a leszakadó betonlap. A több mint negyvenéves épületek állapota azonban mára annyira leromlott, hogy bármikor előfordulhat hasonló eset. A társasházakban többnyire idős, egyedülálló emberek laknak, akik saját erőből képtelenek finanszírozni a rekonstrukciót. A lakók nem értik, hogy míg a tőlük alig tíz méterre lévő és évtizedekkel később épült panelházak felújítását az állam és az önkormányzat is támogatja, addig nekik saját forrásból kellene megoldaniuk mindezt.

Dr. Lascsikné dr. Bozi Sarolta jegyző a Kisalföld érdeklődésére elmondta: megvizsgálják az épületet és amennyiben statikailag életveszélyesnek bizonyul, úgy eljárnak az ügyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lovas kocsival járják be a ''Keletet''

Egy stuttgarti testvérpár, Bernhard és Ullrich Köhler lovas kocsival indult júniusban egészen a Balatonig, majd szeptemberben érnek vissza szülővárosukba. A nyugdíjas zeneiskolai igazgató – akinek hobbija az alpesi trombita készítése – azért jött, hogy megismerje a „keleti” embereket és kultúrát. Összesen 2500 kilométert utaznak lovas kocsival: hétfőn Dunaszigeten éjszakáztak. Tovább olvasom