Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Makettolimpia jöhet Mosonmagyaróvárra

Több mint harminc országból több száz makettező hozza el alkotásait április 27-28-án a Mosonshow 2019 nemzetközi makettkiállításra és -versenyre. A mosonmagyaróvári sportcsarnokban szervezendő szezonnyitó városi nagyrendezvény idei tétje: jövőre akár olimpia helyszíne is lehet a város.
Az elmúlt két évtized során a Mosonmagyaróvári Makettező Egyesület által elindított makettkiállítás és verseny Európa egyik legnagyobb rendezvényévé nőtte ki magát. Néhány éve az ezreket vonzó program belépett a városi nagyrendezvények sorába. Április 27–28-ra újra megtelik a Lajta-parti város a több mint harminc országból érkező vendégekkel. Erről tartottak sajtótájékoztatót a napokban a rendezvény helyszínén, az UFM-arénában.
Tavaly több mint nyolcszáz nevező hozta el kétezernél is több alkotását, s idén is hasonló számú versenyzőt várnak – összegezte Egresi András egyesületi elnök, megjegyezve, hogy miután már Ázsiát is meghódították tavaly, tulajdonképpen a világ minden pontjáról érkeznek makettezők.

A főszervező kiemelte: az idei rendezvény tétje nem kevesebb, mint hogy jövőre Mosonmagyaróvár adhat-e otthont a következő makettolimpiának. Ugyanis ezúttal ellátogatnak a mosonmagyaróvári versenyre a döntnökök. Kelet-Európában még nem szerveztek olimpiát, továbbá a programot ismerve mi is drukkolunk ezért a nem kevés felelősséggel járó eredményért.
 
A versenyen különböző kategóriákban indulhatnak a nevezők: harcjárművek, repülők, figurák, polgári járművek, hajók lekicsinyített másai mérettetnek meg.
A versenyen különböző kategóriákban indulhatnak a nevezők: harcjárművek, repülők, figurák, polgári járművek, hajók lekicsinyített másai mérettetnek meg.

A gyermekekre is külön figyelmet fordítanak, hiszen az egyesületi elnök szerint az utánpótlás-nevelés is fontos feladatuk. A Flesch Kft. ügyvezetője, Csiszár Péter arról beszélt, hogy a kiállítás szezonnyitó rendezvény, mely mellé három éve büszkén álltak oda. Példa nélküli rendezvény a Nyugat-Dunántúlon, mely mintegy négyezer vendégéjszakát ad – értékelte a jelentős turisztikai vonzerővel bíró kiállítást Pető Péter, a megyei közgyűlés alelnöke. A makettezők ünnepe mellé állt az önkormányzat és a Flesch is, az anyagi támogatás mellett a szervezésben is segítene, a jövőben is – hangsúlyozta Árvay István mosonmagyaróvári polgármester. Hozzátette: a makettegyesületnek a Civil Házban is helyet biztosítanak.
24 órás verseny

Idén újdonságként az SMR támogatásával 24 órás makettkészítő versenyt is hirdetnek (interneten április 26-ig lehet regisztrálni, a rendezvény helyszínén április 27-én 11 óráig). Suri Balázs a suribalazs@gmail.com vagy a 06-20/267-2722-es telefonszámon nyújt bővebb tájékoztatást.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tormának hitték egy súlyosan mérgező növény gyökerét egy mosonszentpéteri családban, két ember került kórházba

Tormának hitték egy súlyosan mérgező növény gyökerét egy mosonszentpéteri családban, két ember került kórházba
Nagyszombaton történt az eset - a húsvéti asztalra szerettek volna tormát tenni egy Bartók Béla… Tovább olvasom