Kisalföld logö

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Magyar utca: felújítják a díszburkolatot

Kiderült: a díszburkolat a téli sózástól töredezett fel, s idén 350 behajtási kérelmet hagytak jóvá az utcában.
A téli úthibák kijavításának részeként felújítják a Magyar utca díszburkolatát. A díszburkolat kopásáért sokan a gépjárműforgalmat hibáztatják, és nem értik, miért ekkora a forgalom egy sétálóutcán. Kiderült: a díszburkolat a téli sózástól töredezett fel, s idén 350 behajtási kérelmet hagytak jóvá az utcában.

– A Magyar utca nem sétálóutca, hanem korlátozott forgalmú övezet, így oda bárki behajthat, akinek van engedélye – mondta Frankhauser Zsolt, a városfejlesztési osztály illetékese. – Négyféle behajtási engedély van: külön az ott lakóknak (ez két évre szól), a vállalkozóknak, a szállítóknak, valamint kiadunk ideiglenes behajtási engedélyeket is. Ebben az évben eddig összesen közel háromszázötven ilyen kérelmet hagytak jóvá.

– A közlekedés-felügyelet és a rendőrség naponta ellenőriz a Magyar utcán: az elsődleges cél nem a büntetés, hanem a szabálysértések visszaszorítása (a helyszíni bírság összege ötszáztól tízezer forintig terjedhet). Ennek hatására csökkent az önkényes behajtások száma – mondta.

– Jelenleg a Magyar utcán a téli úthibákat javítjuk – tájékoztatta a Kisalföldet Tukovits Zoltán, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. munkatársa. A díszburkolat sérüléseinek helyrehozása áfa nélkül ötezer-kétszáz forint négyzetméterenként. A köveket egyenként kell kicserélni, így ez nagyon aprólékos munka. Körülbelül naponta egy-két négyzetmétert tudnak haladni, ezért nehéz megbecsülni a munkálatok befejezésének időpontját. Továbbá az is lassítja a feladat elvégzését, hogy új technológiát alkalmaznak: a veszélyes úthibák zömét már kijavították.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szlovák ingatlanvásárlási láz Rajkán

A fővároshoz közeli kertes házat kereső pozsonyi elit körében hatalmas az érdeklődés a rajkai ingatlanok iránt. Tavaly 30–40 százalékkal emelkedtek itt emiatt a lakásárak, ám a szlovákoknak még így is jóval olcsóbb, mint fővárosukban. Már hetven szlovák család él Rajkán. Tovább olvasom