Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Lopott osztrák fesztiválbelépő karszalagokat árult egy mosonmagyaróvári férfi - Elfogták a bandát - videó

A mosonmagyaróvári rendőrök elfogtak egy 29 éves férfit, aki az egyik magyar online webáruházban próbálta meg eladni az ellopott belépőket.
Az osztrák rendőrségtől bűnügyi jelzés érkezett a Hegyeshalom-Nickelsdorf Kapcsolattartási Szolgálati Helyre arról, hogy egy június közepén megrendezésre kerülő osztrák fesztivál szervezői részére továbbított csomag – ami a rendezvényre történő belépést biztosító karszalagokat tartalmazta – sérülten érkezett és abból 400-at ismeretlenek elloptak - közölte a rendőrség csütörtökön.
 
Az információ arról is szólt, hogy valaki, az egyik magyar internetes webáruház honlapján megpróbálta azokat értékesíteni, ezért a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság június 3-án – az ügy kapcsán – büntetőeljárást indított. A nyomozók 24 órán belül beazonosították az eladó személyét és június 4-én a kora esti órákban elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 29 éves N. D. mosonmagyaróvári lakost.

A férfi ruházatának átvizsgálásakor három darab, négynapos, korlátlan belépést biztosító karszalagot találtak, ezért őt – őrizetbe vétele mellett – június 5-én orgazdaság bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsított elismerte a bűncselekmény elkövetését és elmondta, hogy annál az osztrák futárszolgálatnál dolgozik, amelyik a belépőket kiszállította. Két, szintén magyar állampolgárságú társával együtt tervelték ki a bűncselekményt, majd az ellopott karpántokból ő 100 darabot kapott. A férfi mosonmagyaróvári tartózkodási helyén a rendőrök házkutatást tartottak, ahol további 85 darab karszalagot találtak, amiket lefoglaltak. N. D. elmondta, hogy 12 belépőt már sikerült eladnia.

A két állam rendőrhatóságainak együttműködése alapján, az osztrák rendőrök június 5-én elfogták a gyanúsított férfi – külföldön élő – bűntársait.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonmagyaróvár képviseli hazánkat a Virágzó Közösségek világversenyen

Mosonmagyaróvár képviseli hazánkat a Virágzó Közösségek világversenyen
Középvárosok kategóriában Mosonmagyaróvár képviseli Magyarországot a Virágzó Közösségek… Tovább olvasom