Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 26°C Még több cikk.

Láncfűrész a gyóntatószékben: lopott holmik a templomban

Várbalog - Egy kisboltra való lopott árucikket találtak a rendőrök a várbalogi templomban elrejtve. A termékek az egyik mosonmagyaróvári szupermarketből származtak, amelyeket néhány dolgozó – köztük vezetők is – ˝mentett ki˝ a boltból.

Még a sokat látott rendőröket is meglepte a hatalmas mennyiségű lopott holmi. A kis település templomában minden lehetséges rejtekhelyről és helyiségből kerültek elő árucikkek, így például a karzathoz vezető lépcsőről, a használaton kívüli padokból, fiókokból, az összes szekrényből, a bútorok alól, az oltár mögül, de még a gyóntatószékből is.

Találtak a rendőrök egyebek mellett tucatnyi rúd szalámit, több tíz kilogramm mosóport, édességeket, számos rekesz italt, de tároltak a templomban elektromos fűrészt, sövényvágót, úszógumit, horgászbotot, szerszámkészletet, papucsot, grillsütőt, képkeretet és biciklipumpát is. 

A rendőröknek rövid idő alatt sikerült kideríteniük a termékek származását is. Az egyik nemzetközi áruházlánc mosonmagyaróvári szupermarketéből ˝mentette ki˝ néhány alkalmazott azokat. Az áruház egyik alkalmazottja a templomszolgai teendőket látta el Várbalogon, így volt kulcsa az épülethez. A rendőrök eddig négy alkalmazottat hallgattak ki gyanúsítottként az ügyben – köztük az áruház vezetőjét és annak helyettesét is. Az ügyben üzletszerűen, nagyobb értékre elkövetett sikkasztás gyanújával folyik a nyomozás.

Raktárkészlet – A várbalogi templomban több száz árucikket találtak a rendőrök. A holmit az egyik mosonmagyaróvári szupermarket néhány alkalmazottja ˝mentette ki˝ a boltból.

A minap szereztek információt a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányág munkatársai arról, hogy valaki nagy mennyiségű, ismeretlen eredetű élelmiszert halmozott fel a várbalogi templomban – tudtuk meg Babos László alezredestől. A helyszínen aztán bebizonyosodott, hogy valós az értesülés, sőt, nem csupán élelmiszer, hanem különféle más, egyéb háztartási cikkek, használati tárgyak, szerszámok is előkerültek a templomból.

Várbalognak nincs saját plébánosa, Máriakálnokról jár ki minden vasárnap reggel a pap Várbalogra istentiszteletet tartani. A misére járók semmit sem vettek észre az elrejtett holmikból.

A cikk a Kisalföld napilapban bővebb terjedelemben olvasható.

Olvasóink írták

57 hozzászólás
 • 57. BG 2009. szeptember 02. 15:32
  „Tudja vki h mi van az üggyel?”
 • 56. monaco2006 2009. augusztus 17. 21:33
  „moderálva”
 • 55. janika 2009. augusztus 17. 20:37
  „Érdekes míg máshol a templomokat fosztogatják itt meg a templomba hordják a lopott holmit. A pap nem esett el bennük? Lehet, hogy ott helyben meggyóntatta az elkövetőket és mindjárt ki is osztotta a penitenciát?”
 • 54. ancsácska 2009. augusztus 17. 17:57
  „Fiú örülök h ismersz ezek szerint itt mindenkit ismersz személyesen :)most már én is tudom ki vagy .”
 • 53. v.ki 2009. augusztus 17. 13:24
  „Az a homokos tengerpart 8 éve szét lopja az agyát a családja segitségével és most ártatlan embereke(köztük családanyákat is) belekavar az ügybe,hogy saját magát mentse.Menekül a patkány a süllyedő hajoról.Majd a sittem megkapja a magáét a leesett szappanok miatt,de talán neki tetszeni is fog.”
 • 52. agihk 2009. augusztus 17. 13:20
  „én meg csak arra lennék kíváncsi, megérte e ezt az egészet. Üdvözlöm az akkori területi vezetőt, meg az akkori régiós vezetőt, aki most már ha jól tudom, országos főnök. Köszönöm nekik, hogy elmehettem onnan. Meg mindenkinek köszönetet mondok, aki akkoriban tett azért, hogy elmehessek. Beleértve a biztonsági őrt is.”
 • 51. kobresz 2009. augusztus 17. 11:00
  „Én arra lennék kiváncsi most ki vezeti a boltot!?
  Ha minden vezető benne volt!!!!!!!!
  Egyébként én úgy tudtam ott nő a főnök nem ?”
 • 50. zolnay 2009. augusztus 17. 09:56
  „moderálva”
 • 49. agihk 2009. augusztus 17. 09:12
  „akkor ezért kellett engem kicsinálni onnan... nem illettem lehet bele ebbe a képbe...nem vagyok vallásos, lehet azért.”
 • 48. Köcsög 2009. augusztus 17. 08:44
  „Jajj a kics .<moderálva>.. bebukott a Pennyben?Akkora arva volt mint egy családi pizza.Anyámnak egyszer beszólt,én meg feltoltam a sörösládára.Úgy vonyított mint a kismalac.Azóta ahányszor bementem/anyámat el kell néha kísérnem,ez van/csak a szemüvegét tologatta az orrán,és beiszkolt az irodába.Nyomoronc kis nyúlbéla....”
 • 47. GD 2009. augusztus 16. 12:55
  „Elítélem a lopást,de mi ez a pár százezres tétel a BKV-s főnökök végkielégitéséhez és a többi sikkasztáshoz képest. Mondjuk a szüreti bálra meglett volna a tombola..:)))))”
 • 46. Fiú 2009. augusztus 16. 10:37
  „nem védésképpen de miért csak őt nevezed meg ancsácska ismerlek téged nem mondok semmit.........hisz saját írásodba írtad hogy sokan benne voltak???????a kisalföld cikke meg csak egyírányú a másik oldal be se mutatja!”
 • 45. ancsácska 2009. augusztus 16. 08:14
  „Igen és az ilyen hordta fent az orrát mint a Robi aki vezetö,most vezhet máshól.Penny,amúgy sincs jó híre óváron,ezek után meg!!!!!Ebben sokan benne voltak ha ennyi mindent vittek.”
 • 44. 01010 2009. augusztus 15. 22:53
  „Többen lehettek benne, talán ennyi vezető van az üzletben...
  ill. nem mindegy melyik cégvezetők fizetéséről beszélünk..nem lehet álltalánosítani mert akkor pl. minden parkolőőr csaló lenne de vannak sokan akik "egyenesek"!”
 • 43. Dr.Bagira 2009. augusztus 15. 21:57
  „Tisztelt 01010!
  Ez rablószöveg, hogy aki úgy érzi, hogy anyagilag nincs megbecsülve, az legalizálja a "bérkiegészítést"!
  Tipikusan olyan gondolkozásu vagy, aki takarítómunkásként is a vezérigazgató fizetését várnád el!
  Ha jól olvastam, akkor vezető beosztásu volt a szarka és nem gyalogos alkalmazott, aki becsülettel végezte a melóját, lényegesen kevesebb pénzért!”
 • 42. jucuska40 2009. augusztus 15. 21:50
  „Ugyan mááár ez mért olyan nagy cucc???? Tescó ugyanezt csinálja csak nagyobban ..mégsem felel senki...nocomment”
 • 41. 01010 2009. augusztus 15. 21:50
  „Szerintem amíg az alkalmazottak nincsenek anyagilag és erkölcsileg megbecsülve addig sokan/mindenki mutyizni fog.
  Igaz vannak olyanok akikk a több százezeres fizetésük mellett is mutyiznak pl talán BKV?
  valaki "muszályból" ; vagy mert megteheti.”
 • 40. Dr.Bagira 2009. augusztus 15. 21:36
  „Most, hogy már beazonosítottam, hogy melyik hiper market üzletláncról van szó, eszembe jutott egy érdekes dolog.
  Ezen üzletlánc dolgozói a ruházatukon az alábbi reklámszöveget viselik:
  " Nyugtánkkal dicsérd a napot!"
  A sekrestyés ezentúl új pólót fog hordani: "Buktával dicsérd a napot!"
  Az üzlethálózat többi becsületes dolgozójától ezúton kérek elnézést, Ők továbbra is nyugodtan hordhatják az egyébként szellemes reklámszöveget.”
 • 39. Muaddib 2009. augusztus 15. 21:34
  „Hát igen én 6-éve ezért dolgozok az üzletemben egyedül, lehet, hogy néha beledöglök a melóba de, az eredményt legalább nálam látszik.”
 • 38. Muaddib 2009. augusztus 15. 21:27
  „15. Fiú 2009.08.15. 09:37 a mai világban szinte mindenkinek van mit a maga házánál sepregetni,senki nem kérdezte meg szerecsétleneket hogy miért ott tárolták?lehet valami okuk volt rá !aki felnyomta őket remélem tudja ő is járhat még így!ha tudta és látta miért nem szólt az illetőknek,miért nem kérdezte meg!a kép láttán nem kell túlozni senkinek szerintem nem olyen sok csak szét van pakolva!bár nekem mindegy én nem voltam ott és nem védeni akarok senkit!

  <moderálva>
  Én sem rajongok a multikért de a lopás az lopás, nincs mentség rá!”
57 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lopott furgonokat gyújtottak fel Mosonszolnok mellett

Szándékosan gyújtottak fel ismeretlenek két Mosonmagyaróvárról ellopott kisteherautót. A roncsokra az Albertkázmérpusztára vezető úton találtak. Tovább olvasom