Kisalföld logö

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 3°C | 19°C Még több cikk.

Lakásdömping

Igen erős a kereslet az újonnan épülő társasházak iránt Mosonmagyaróváron. Egyszerre 419 lakás épül a harmincezres városban.
Gomba módra szaporodnak a házak
A magasba szökő használtingatlan-árak és az új lakásokra felvehető kedvezményes hitelek miatt kézzelfogható igény mutatkozik az újonnan épített társasházi lakások iránt. A rendkívül nagy kereslet mellett a kínálatban sincs hiány, hiszen Mosonmagyaróváron jelenleg harmincegy ilyen jellegű épület készül, összességében 419 lakással.
A Movinvest Kft. a mosoni városrészben épít három különálló háromszintes társasházat közel háromezer négyzetméteres területen. Dr. Gyidik András ügyvezető a Kisalföld érdeklődésére elmondta: az épületekben összesen negyven lakást és négy üzlet-, illetve irodahelyiséget alakítanak ki. Az építkezés május elején kezdődött, az átadásra pedig várhatóan három ütemben – októberben, novemberben és decemberben – kerül sor. A lakásméretek 30 és 85 négyzetméter közöttiek, változatos alaprajzi megoldásokkal. A lakásokat emelt szintű szerkezetkész állapotban adják át, a külső homlokzatot, a zárt belső udvart, parkolókat és a garázsokat pedig teljes egészében befejezetten. A készültségi foktól függően 150 és 170 ezer forintos négyzetméterenkénti áron kelnek-keltek el az ingatlanok. Az ügyvezető szerint főként a fiatalabb házaspárok keresik ezeket a lakásokat a kedvező kamattámogatású hitelek miatt, de néhányan befektetési szándékkal is vásárolnak.
A Dunép Kft. az újonnan kialakított Lajta-lakókertben épít egy kétszintes társasházat. Ez a harmadik ilyen jellegű épület, tizenkét 31 és 118 négyzetméter közötti lakást alakítanak ki benne – tudtuk meg Márkus József ügyvezetőtől. Az egy hónapja folyó munkálatok várhatóan novemberre fejeződnek be. Az emelt szinten szerkezetkész ingatlanok átlagosan 160 ezer forintba kerülnek négyzetméterenként, ám az ár készültségi foktól függően változik. A lakások mindegyikét viszonylag gyorsan sikerült értékesíteni, sőt, már előjegyzések vannak a következő társasházra is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutatás az apátságnál

A lébényi plébánia építését régészeti feltárás előzte meg a napokban. Az ásatás közben az apátság… Tovább olvasom