Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Lajta-parti Pink Floyd

„ Egy másik tégla” címmel mutatta be szerdén és mutatja be ma délután 6 és este 9 órakor a hang- és fényeffektekkel színesített zenés estjét a mosonmagyaróvári Hen House Band.
A Pink Floyd egykori slágereiből összeállított műsorra a zenekedvelőkön túl a látvány szerelmeseit is várja az együttes.
– A Hen House zenekar fennállásának második-harmadik évében a blues- mellett egyre több rockzenét tanultunk – Deep Purple, Jimi Hendrix –, majd következtek a progresszív rockzenekarok: Yes, Genesis, Marillion, David Bowie, és persze a Pink Floyd – mondta Takács András gitáros.

A közönség figyelme

– Az előadásokon feltűnt, hogy a legtöbben a Pink Floyd-számokra figyeltek fel. Többen szóltak elismerően az előadásunkról.
„ A nyári fesztiválok alkalmával több »sztárzenekar« is meghallgatta a műsorunkat és azóta is érdeklődnek, hogy mi van a bandával, játszunk-e még Pink Floydot."
– Ezen felbuzdulva elhatároztuk, hogy készítünk egy kizárólag Pink Floyd-zenékből álló műsort. Kerestünk még zenészeket magunk mellé, akik segítettek a teljesebb hangzás megszólaltatásában. Az első próbálkozás sajnos rövid életű volt, csak egy fél koncertet élt meg. Egyszerűen nem tudtuk egyben tartani az akkori zenekart. A változást néhány új zenész megjelenése jelentette: Szabó Attila zeneakadémiát végzett zongorista és Mayer Róbert nagyszerű szintetizátoros, aki emellett rendkívül jó énekes is. Velük kezdtünk el ismét progresszív rockzenéket játszani és ismét elkezdtük szervezni a Pink Floyd-műsort.

Több zenész, jobb technika

– Először Bánlaki Zsolt vetette fel – aki komoly hangtechnikával rendelkezik –, hogy rá bizton számíthatunk a Pink Floyd-műsor kapcsán. Ezután elkezdtünk próbálni és pénzt gyűjteni a kiadásokra. Először a zenekar magját kellett kialakítani. Tóth Ferenc – dob, Boross Attila – basszusgitár, Mayer Róbert – szintetizátor, ének, Futó Gábor – szintetizátor és Takács András – gitár, ének összeállításban tavaly nyár elején kezdtünk el próbálni.

– Szerettünk volna még több finomságot vinni a dologba és ehhez több zenész, több technika kellett. Ekkor egy régi barátunk, Szakos Géza – aki amellett, hogy jó üzletember, Pink Floyd-rajongó is –, látva küszködésünket, felajánlotta, hogy átvállalja a szervezési feladatok egy részét, sőt, pénzt is szerez a produkcióhoz. Ezután összeállt a műsorban elhangzó zenék listája és fokozatosan csatlakoztak hozzánk a kiegészítő, segítő zenészek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonmagyaróvár lépéskényszerben

Ma Mosonmagyaróvár adóssága 474 millió forint. Hogy sok ez vagy kevés, netán van-e felelős a… Tovább olvasom