Kisalföld logö

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Kutyajátszóteret építettek

Az ebtartók kedvenceikkel örömmel vették használatba a napokban elkészült kutyajátszóteret Mosonmagyaróváron.
A napokban elkészült a kutyajátszótér a mosonmagyaróvári városközpontban, ahová bárki szabadon elviheti kedvencét egy kis mozgásra. Tóásó Gyula, a létesítmény ötletgazdája és a körzet önkormányzati képviselője azért szorgalmazta a játszótér létrehozását, hogy ezzel is enyhüljön a feszültség az ebtartók és a rájuk rosszallóan tekintő lakók között. A képviselő szerint közel négyezer kutyát tartanak Mosonmagyaróváron, közülük pedig mintegy hatszázat kedvtelésből. Ezeknek az ebeknek közel fele él a városközpontban.

A városrészben gyakran okoz gondot és vált ki sokakból ellenszenvet, hogy egyes kutyatartók a játszóterekre viszik kedvenceiket szükségleteik elvégzéséhez, vagy a járdákon hagyják a sétáltatás melléktermékeit. Tóásó Gyula a Kisalföldnek elmondta: a városközpontban egyre kisebb az a terület, ahol a gazdák kedvenceiket nem csupán egy rövid ürítősétára vihetik ki lakásukból. Ezért mindenképpen szükség van egy olyan területre, ahol megfelelő körülmények között és rosszalló tekintetek nélkül időzhetnek a kutyatartók kedvenceikkel.

A kutyajátszóteret a Flesch Károly Kulturális Központ parkolója mellett, a Marx utca menti önkormányzati területen valósították meg. Az itt felállított, a kutyaiskolában lévőhöz hasonló eszközök segítségével a gazdák szórakoztathatják és sokféle ügyességi játékra is taníthatják ebeiket, anélkül, hogy másokat zavarnának ezzel. Az eszközöket az ebtenyésztők tanácsainak figyelembevételével a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. gyártotta le, költségeit pedig a városatya képviselői keretösszegéből finanszírozták.

Az elkövetkezendő napokban a területet kullancsok ellen is lepermetezik, hogy ezzel is minél biztonságosabbá tegyék a kutyások számára. A játszóteret a felmerülő igényeknek megfelelően a jövőben tovább bővítik.
Emellett a városközpont több pontján – elsősorban a kutyasétáltatók által kedvelt területeken – kutyaürülék-gyűjtő zacskókat és hozzájuk tartozó gyűjtőedényeket is kihelyeznek a közeljövőben. A rendszer működtetését szigorú előírások szabályozzák, ezért az eszközökön pontos használatuk módja olvasható lesz. A zacskókból a kutyasétáltatók téphetnek és a begyűjtött ürüléket a gyűjtőedénybe dobhatják.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vagyonfelélés helyett megszűnés

Jánossomorján az első termelőszövetkezet, a mosonszentpéteri „Haladás" Szövetkezet 1949. augusztus 20-án alakult. Ezt követte a mosonszentjánosi „Előre" Szövetkezet, majd a pusztasomorjai „Petőfi" Szövetkezet megalakulása. A létrejött kis szövetkezetek hagyományosan növénytermesztéssel, állattenyésztéssel, műszaki tevékenységgel foglalkoztak. Tovább olvasom