Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Közösséget kovácsolunk a Lurkóvár Óvodában

Újabb öt évig Káléné Takács Erika vezeti a mosonmagyar-
óvári Lurkóvár Óvodát. A régi-új intézményvezetőt terveiről, elképzeléseiről kérdeztük.
Harmincnégy éve itt kezdte óvodapedagógusi pályáját, 1992 óta vezetőhelyettes, most meg másodszorra kapott megbízatást a Lurkóvár Óvoda vezetésére Káléné Takács Erika.

– Egyedül indultam az intézményvezetői álláshelyre kiírt pályázaton. Örülök, hogy a kollégáim egyöntetűen támogattak, de bizalmat szavaztak a szülők és végül a képviselő-testület is. Szeretném megtartani az óvodában kialakult jó hangulatot, valamint az egymást segítő légkört. Kapcsolatunk a barátinál több a munkatársaimmal, biztonságban érezzük itt magunkat. Fontosnak tartom a jól bevált programok továbbvitelét – kezdi beszélgetésünket Káléné Takács Erika.

Káléné Takács Erika: „Sokat tartózkodom a gyerekek között, szeretem látni, hogyan fejlődnek
Káléné Takács Erika: „Sokat tartózkodom a gyerekek között, szeretem látni, hogyan fejlődnek" – tudatta.

Elmondta: – Terveim, elképzeléseim a nevelésben, fejlesztésben találkoznak a kollégáiméval. Közülük sokkal évtizedek óta dolgozom együtt, pályakezdő korom óta. Nyitott vagyok az újdonságokra és a nevelőtestület is innovatív. Sokat tartózkodom a gyerekek között, részt veszek a nevelésükben, szeretem látni, hogyan fejlődnek.
A Mofém-telepi kisdedóvó még 2009-ben tért rá a kompetenciaalapú nevelésre, Mosonmagyaróváron elsőként az óvodák közül.

– A négy fő elem köré csoportosulnak a nevelési évben a témáink. Egy-egy téma nagyszerű lehetőséget nyújt a gyermekeinknek a cselekvés közbeni tapasztalásra. Szándékunk bekapcsolódni a Futura programjaiba, hiszen az interaktív természettudományi bemutatóközpont ugyancsak a négy fő elemre épít. 2011-ben kaptuk meg a „Zöld óvoda" címet három évre, melyre újból pályáznánk 2014-ben. Madárbarát kertünk van, az óvodásaink segítenek a gyógynövény-, virágos- és zöldségeskert gondozásában. Figyelmet fordítunk a különféle pályázatokra, melyek során eszközeinket is bővítjük. Sikerrel szerepeltünk a városi közművelődési és egészségnevelési pályázaton. Egy drogériánál ötven napkrémet nyertünk, így a kánikulában a gyermekeknek nagyobb védelmet tudunk biztosítani. Egy másik pályázaton húsz gyermek láthatósági mellényt kaptunk, ehhez szeretnénk újabb tizenkettőt beszerezni. A jövőben a környezet- és testnevelés mellett az egészségnevelésre fektetnénk a hangsúlyt, de a közlekedéssel kapcsolatos ismeretek átadását is fontosnak gondoljuk – sorolta a megvalósításokat és terveket az intézményvezető.

Ősszel egy uniós pályázatra jelentkeznének, mely az egészségnevelést célozza meg a gyerekek, szülők, munkatársak bevonásával. A túrától a versenyekig, a szűrővizsgálatoktól az egészséges életmódról szóló előadásokig több ötlet is felmerült.

Az óvodai létszámokról megtudtuk: jelenleg az öt csoportban 145 kisgyermeket fogadnak a 125 férőhelyes intézményben. 43 gyermek megy szeptembertől iskolába, helyükre 71 jelentkezett, így valamennyit nem is tudták fogadni. Valamennyi csoportban 30 vagy még több gyermeket nevelnek. Ősztől újra lesz egy vegyes csoport is.

Olvasóink írták

  • 1. Ambar 2012. július 11. 23:11
    „Gratulálok a vezető óvónőnek újabb kinevezéséhez!Valóban egy jó hangulatú és egymást segítő közösséget alakított ki és nevelőmunkájuk a szülőkkel való kapcsolatuk példa értékű! Szülőknek a legnagyobb segítség amikor tudják hogy gyermekeik jó helyen vannak , ahol mindent megtesznek azért hogy a gyermekek jól érezzék magukat és játékosan készítsék fel őket az iskola érettségre.Ő vezetésével ezt teszik az itt dolgozók.Köszönet érte!! Nagyon jó munkát és jó egészséget ehhez a feladat ellátáshoz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén közel ötmillióba kerülnek a beköltözők

Összesen mintegy 4,7 milliójába kerül Mosonmagyaróvárnak idén – négy hónapra – az… Tovább olvasom