Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Környezetvédő horgászok

A mosonmagyaróvári Mofém Horgászegyesület a közelmúltban tartotta hagyományos, évi első környezetvédelmi akcióját. A horgászok többen családostul érkeztek a saját és bérelt vizek partjára.
A Halászi és Dunakiliti határában lévő kavicsbányatavak és a már bérelt Lajta jobb parti csatorna mentén a balesetmentes horgászhelyek kialakításán, a vízparti ösvények karbantartásán, a fák és cserjék nyesegetésén szorgoskodtak a tagok. Szemét itt viszonylag kevés volt, köszönhetően az évek óta tartó felvilágosító munkának, no meg az írott horgászrend idevágó pontjának, miszerint szemetes helyen tilos horgászni.
Amint arról dr. Késmárki István elnök tájékoztatott, a legszemetesebb a feketeerdői holtág mente volt. E tízhektáros víz haszonbérletét tavaly nyerte el az egyesület. Az előzetes helyszínbejárások alapján világossá vált, hogy itt lesz a legtöbb tisztogatnivaló. Az öt köbméteres konténer és a több tucat szemeteszsák megtöltését mintegy százan, több kilométer hosszan, mindkét parton gyűjtve végezték. Volt ott minden: műanyag üveg, rossz ruha, bútorok, gumiabroncs, ólajtó, kihajított autóakkumulátorok, sőt, 7 – 8 kilogramm ellőtt – s néhány el nem használt – vadásztöltény is az úgynevezett „ vadkacsanevelő ” környékéről.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Verseny a koporsók körül

Nem először adunk hírt arról, hogy viták támadnak temetkezési vállalatok között arról, melyik cég… Tovább olvasom